ANNONS

Sarenbrant i topp på listan över de 10 mest lyssnade ljudböckerna på Storytel 2018

Mest lyssnade boken på Storytel under 2018 blev Syndabocken av Sofie Sarenbrant. Bild: Storytel.

Storytels topplista över de 10 mest lyssnade ljudböckerna 2018 inleds med tre deckare. Men två av tio titlar är fackböcker.

Precis som förra året domineras Storytels topplista för 2018 av deckare, men två faktatitlar har seglat upp vilket kan vara ett tecken på en faktatrend för ljudboksformatet. Första platsen tas dock hem av Sofie Sarenbrants efterlängtade Syndabocken, skriver Storytel i ett pressmeddelande.

Syndabocken kom i maj, och var en mycket efterlängtad del i serien om Emma Sköld. Sofie Sarenbrant kom på plats fem på förra årets topplista och seglar nu upp som svenska folkets nya ljud-deckardrottning, säger Jenny Zunko, Content manager på Storytel Sverige, i ett pressmeddelande.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Topp tre mest lyssnade böcker är alltså samtliga kriminalromaner/deckare. Sofie Sarenbrant och Dag Öhrlund återfanns båda två på förra årets topplista, till skillnad från paret Kepler som i år släppte sin första bok sedan 2016. Öhrlund som var den mest lyssnade författaren på konkurrerande Bookbeats ljudbokstjänst tog även femteplatsen. Fenomenet Omgiven av idioter var den fjärde mest lyssnade titeln.

Det kan även noteras att Bonnier Audio har tre av tio titlar på listan och Lind & Co två.

När Storytel summerar ljudboksåret 2018 ser topplistan över de mest lyssnade titlarna, gamla som nya, ut som följer:
1. Syndabocken av Sofie Sarenbrant inläst av Katarina Ewerlöf (Bookmark)
2. Lazarus av Lars Kepler inläst av Jonas Malmsjö (Bonnier Audio)
3. Kejsaren av Dag Öhrlund inläst av Stefan Sauk (Lind & Co)
4. Omgiven av idioter av Thomas Erikson inläst av Mattias Linderoth (Word Audio)
5. Se till mig som liten är av Dag Öhrlund inläst av Stefan Sauk (Lind & Co)
6. Ett mörker mitt ibland oss av Mari Jungstedt inläst av Katarina Ewerlöf (Bonnier Audio)
7. Kvinnan på bänken av Anna Jansson inläst av Marie Richardson (Norstedts)
8. Bakom stängda dörrar av B.A. Paris av Kerstin Andersson (Jentas)
9. Hämndens pris av Erik Lewin inläst av Stefan Sauk (Bokförlaget Nona)
10. Mikael Persbrandt : Så som jag minns det av Mikael Persbrandt och Carl-Johan Vallgren inläst av Mikael Persbrandt (Bonnier Audio)

Årets bubblare är B.A. Paris på plats 8 med sin debut, relationsthrillern Bakom stängda dörrar. Paris är en brittisk/fransk författare som ges ut på danska förlaget Jentas. Oväntat är också att två faktatitlar återfinns på topplistan då de lyste med sin frånvaro på topplistan 2017.

ANNONS

– Det är väldigt kul att se hela två fakta-titlar leta sig upp på topplistan 2018 – Omgiven av idioter och Mikael Persbrandts biografi. Förra året dominerades topplistan helt av deckare, så man kan absolut tala om en faktatrend för ljudboken, säger Jenny Zunko, Content manager på Storytel Sverige.

Om topplistan: Topplistan baseras på de titlar som har lyssnats mest på under 2018 bland Storytels ca 300 000 kunder. Underlaget innehåller alltså både gamla och nya titlar, och innefattar samtliga genrer.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se