Boktugg släpper digital katalog över böcker för våren 2019

Boktuggs vårkatalog innehåller alla vårens böcker som utkommer januari-april 2019. Bakgrundsfoto: iStock.

Idag släpps Boktuggs digitala vårkatalog över (nästan) alla böcker som utkommer januari-april, det som kallas vårens utgivning i bokbranschen.

Vi har planerat en egen katalog väldigt länge. Från början var tanken att ge ut en katalog i tryckt form men det övergav vi snabbt när vi insåg vart vindarna blåste i mediebranschen. Det startas varken tidningar eller kataloger i pappersform idag.

En digital katalog har många fördelar jämfört med en i pappersform. Den blir alltid tillgänglig, du öppnar den snabbt och enkelt på din dator på kontoret eller hemma. Eller i din laptop på ett café. Eller på din surfplatta (iPad eller Android). Ja, till och med i mobiltelefonen kan du snabbt och lätt bläddra i Boktuggs katalog och botanisera bland alla vårens böcker.

Vi hoppas att alla som jobbar i bokbranschen (bokhandlare, bibliotekarier, förlagsfolk och författare) ska få nytta av katalogen. Men minst lika inspirerande kommer den att vara för vanliga läsare som nu får en överblick de tidigare saknat.

Om du som förlag (eller författare) saknar en annons för din/era böcker i katalogen – missa inte att boka en annons till Sommarkatalogen som kommer om ett par månader.

Just det, själva Vårkatalogen 2019 hittar du här >>

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.