Storytel Reader får stöd för att lyssna på ljudböcker i ny uppdatering

Här syns en stor del av Teamet bakom Storytel Reader. Adam Solberg, Peter Ekström, Ingrid Bojner, Amanda Spaner Åkerman, Jonas Tellander, Kajsa Berthammar, Mikael Holmqvist, Karl-Adam Granskog och Anders Carlén.

Nu lanserar Storytel en uppdatering som möjliggör att lyssna på ljudböcker på läsplattan Storytel Reader, lagom till jul precis som utlovats tidigare.

Boktugg har skrivit en hel del om läsplattan Storytel Reader och även testat den. Redan vid lanseringen meddelade Storytel att den skulle få stöd för ljudböcker.

Storytel Reader är Storytels egen läsplatta för e-böcker som kom i somras. Läsplattan ger användaren tillgång till hela Storytels bibliotek av e-böcker, cirka 60 000 titlar. Läsplattan är utrustad med ett 3,5 mm hörlursuttag och med senaste uppdateringen kan nu användare lyssna på ca 60 000 ljudböcker via Storytels abonnemang, skriver bolaget.

– Det har varit ett stort intresse för Readern och många har efterfrågat en lyssningsfunktion för att kunna växla mellan ljudbok och e-bok. Vi har sedan start arbetat hårt med att utveckla mjukvaran. Jag är nu glad att meddela att vi kan erbjuda både läsning och lyssning på Storytel Reader, säger Anders Carlén, produktägare för Storytel Reader på Storytel, i ett pressmeddelande.

Ljudboksfunktionen kommer med den senaste uppdateringen som man laddar ner när man är uppkopplad mot ett nätverk/wifi. Storytel Reader lanserades i Sverige, Danmark och Finland i juni/juli 2018 men har ännu inte släppts på några andra marknader. Sannolikt vill man hinna testköra både mjuk- och hårdvara ordentligt i de nordiska länderna innan man ger sig på att släppa dem i andra länder. Dessutom är det sannolikt en fördel att ha en rejäl kundbas först.

Däremot lanserade Storytel igår sitt nya Kids Mode på den indiska marknaden med målet att attrahera barnfamiljer på denna jättemarknad.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL