fbpx

Storytel Reader får stöd för att lyssna på ljudböcker i ny uppdatering

Här syns en stor del av Teamet bakom Storytel Reader. Adam Solberg, Peter Ekström, Ingrid Bojner, Amanda Spaner Åkerman, Jonas Tellander, Kajsa Berthammar, Mikael Holmqvist, Karl-Adam Granskog och Anders Carlén.

Nu lanserar Storytel en uppdatering som möjliggör att lyssna på ljudböcker på läsplattan Storytel Reader, lagom till jul precis som utlovats tidigare.

Boktugg har skrivit en hel del om läsplattan Storytel Reader och även testat den. Redan vid lanseringen meddelade Storytel att den skulle få stöd för ljudböcker.

Storytel Reader är Storytels egen läsplatta för e-böcker som kom i somras. Läsplattan ger användaren tillgång till hela Storytels bibliotek av e-böcker, cirka 60 000 titlar. Läsplattan är utrustad med ett 3,5 mm hörlursuttag och med senaste uppdateringen kan nu användare lyssna på ca 60 000 ljudböcker via Storytels abonnemang, skriver bolaget.

– Det har varit ett stort intresse för Readern och många har efterfrågat en lyssningsfunktion för att kunna växla mellan ljudbok och e-bok. Vi har sedan start arbetat hårt med att utveckla mjukvaran. Jag är nu glad att meddela att vi kan erbjuda både läsning och lyssning på Storytel Reader, säger Anders Carlén, produktägare för Storytel Reader på Storytel, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Ljudboksfunktionen kommer med den senaste uppdateringen som man laddar ner när man är uppkopplad mot ett nätverk/wifi. Storytel Reader lanserades i Sverige, Danmark och Finland i juni/juli 2018 men har ännu inte släppts på några andra marknader. Sannolikt vill man hinna testköra både mjuk- och hårdvara ordentligt i de nordiska länderna innan man ger sig på att släppa dem i andra länder. Dessutom är det sannolikt en fördel att ha en rejäl kundbas först.

Däremot lanserade Storytel igår sitt nya Kids Mode på den indiska marknaden med målet att attrahera barnfamiljer på denna jättemarknad.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny