James Frey skrev världens sämsta sexskildring 2018

James Frey får årets Bad Sex Award för sin bok "Katerina". Arkivfoto: Bebeto Matthews.

James Frey får priset som ingen vill ha. Den amerikanske författaren tilldelas 2018 års pris för världens sämsta sexskildring i konkurrens med bland andra Haruki Murakami.

Enligt The Guardian kammar Frey hem årets Bad Sex Award i konkurrens med bland andra Haruki Murakami och den Bookerprisnominerade kollegan Gerard Woodward. Pristagarboken ”Katerina” beskrivs som en autofiktiv berättelse om en kärleksrelation som författaren påbörjade under en hedonistisk resa i Frankrike på 1990-talet.

Murakami var nominerad för en scen i sin senaste roman ”Killing Commendatore”, där huvudpersonen får utlösningar med helt omöjliga mängder sperma.

Juryn framhåller i sin motivering att de har tagit flera sexscener i boken i beaktande, men att särskilt en – en utdragen badrumssekvens med huvudpersonen Jay och den norska fotomodellen Katerina, som innehåller åtta referenser till manlig utlösning – övertygade dem.

”Frey segrade mot en stark, helt manlig nomineringslista på grund av blotta antalet och längden på de dubiösa erotiska scenerna i hans bok”, skriver juryn.

Baserat på nomineringarna till ”Bad sex award” verkar kvinnor generellt vara bättre än män på att få till de erotiska skildringarna. I prisets 25-åriga historia har endast tre kvinnor vunnit. I årets tävling är inte en enda kvinna nominerad. Det är det brittiska magasinet Literary Review som varje år delar ut priset till den författare som skrivit den absolut sämsta sexskildringen.

Text: TT

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL