ANNONS

HarperCollins skriver världskontrakt på kokbokstrilogi av Jessica Frej

Matprofilen och kokboksförfattaren Jessica Frej. Foto: Lina Eidenberg Adamo

Jessica Frej skriver världskontrakt med HarperCollins Nordic för kokboken Hur lätt som helst och ytterligare två kommande kokböcker i samma serie.

Vi är duktiga på kokböcker i Sverige vilket visar sig inte minst i tävlingen Gourmand Awards där flera kategorier de senaste åren har vunnits av svenskar. Detta torde även visa sig i ett internationellt intresse – det konstaterar bland annat HarperCollins som satsar på att sprida kokböcker av Jessica Frej över världen.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Kokboken Hur lätt som helst som kom i augusti 2018 ska utökas till en kokboksserie med samma namn. Nästa bok släpps på HarperCollins Nordic våren 2019 med titeln Grilla – hur lätt som helst.

Nu skriver Jessica Frej världskontrakt med HarperCollins Nordic för de tre delarna i serien vilket ger böckerna möjlighet att spridas på alla HarperCollins 14 marknader.

– Jag är så otroligt tacksam över att min förläggare Carina Nunstedt och HarperCollins tror på mig och min mat. Tillsammans är jag övertygad om att vi kommer få tusentals människor hitta glädjen i köket med god mat som går hur lätt som helst att laga, säger Jessica Frej i ett pressmeddelande.

Jessica Frej blev en populär matprofil när hon medverkade i Sveriges Mästerkock 2011. Hon har skrivit flera kokböcker och syns både i tv, på Youtube och på bloggar.

ANNONS

– Internationella boktrender som ”Lagom” och ”Hygge” har banat väg för det skandinaviska köket och vår livsstil. Jessica Frej har ett avslappnat, lustfullt förhållningssätt till matlagning som inspirerar och får den mest ovana matlagare att slappna av i köket, säger Carina Nunstedt, nordisk förlagschef på HarperCollins.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se