fbpx

HarperCollins skriver världskontrakt på kokbokstrilogi av Jessica Frej

Matprofilen och kokboksförfattaren Jessica Frej. Foto: Lina Eidenberg Adamo

Jessica Frej skriver världskontrakt med HarperCollins Nordic för kokboken Hur lätt som helst och ytterligare två kommande kokböcker i samma serie.

Vi är duktiga på kokböcker i Sverige vilket visar sig inte minst i tävlingen Gourmand Awards där flera kategorier de senaste åren har vunnits av svenskar. Detta torde även visa sig i ett internationellt intresse – det konstaterar bland annat HarperCollins som satsar på att sprida kokböcker av Jessica Frej över världen.

Kokboken Hur lätt som helst som kom i augusti 2018 ska utökas till en kokboksserie med samma namn. Nästa bok släpps på HarperCollins Nordic våren 2019 med titeln Grilla – hur lätt som helst.

ANNONS

Nu skriver Jessica Frej världskontrakt med HarperCollins Nordic för de tre delarna i serien vilket ger böckerna möjlighet att spridas på alla HarperCollins 14 marknader.

– Jag är så otroligt tacksam över att min förläggare Carina Nunstedt och HarperCollins tror på mig och min mat. Tillsammans är jag övertygad om att vi kommer få tusentals människor hitta glädjen i köket med god mat som går hur lätt som helst att laga, säger Jessica Frej i ett pressmeddelande.

Jessica Frej blev en populär matprofil när hon medverkade i Sveriges Mästerkock 2011. Hon har skrivit flera kokböcker och syns både i tv, på Youtube och på bloggar.

ANNONS

– Internationella boktrender som ”Lagom” och ”Hygge” har banat väg för det skandinaviska köket och vår livsstil. Jessica Frej har ett avslappnat, lustfullt förhållningssätt till matlagning som inspirerar och får den mest ovana matlagare att slappna av i köket, säger Carina Nunstedt, nordisk förlagschef på HarperCollins.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.