ANNONS

Två nya medarbetare på Volante och Gamla stans bokhandel

Matilda Berg och Helena Landberg har nya jobb på Volante och Gamla stans bokhandel. Foto: Volante samt privat

Matilda Berg har börjat som sälj- och marknadsansvarig på Volante och nästa vecka börjar Helena Landberg som bokhandelsansvarig för Gamla stans bokhandel.

Volante växer med två nyrekryteringar, en tjänst på förlaget och en på bokhandeln som ligger på gatuplan i samma 1600-talshus som förlagets kontor, på Stora Nygatan 7 i Stockholm.

Matilda Berg har börjat i en nyinrättad roll som sälj- och marknadsansvarig på Volante. Närmast har hon arbetat på Bonnierförlagen, men har en bakgrund från bland annat Oxford University Press, Brombergs, Bokus och Akademibokhandeln.

– Jag har gjort nästan allt som kan tänkas i bokbranschen: sålt och köpt in böcker, bokat annonser och fixat kataloger, grejat med hemsidor och klippt boktrailers, hållit i evenemang och faktiskt till och med skrivit några böcker, säger Matilda i en intervju på Volantes blogg.

ANNONS

Vad ska du framför allt göra på Volante?
– Ytterst handlar det förstås om sälj, marknadsföring och PR för alla fantastiska böcker. Volante är ju ett växande företag och min första insats handlar främst om att bidra med struktur och framförhållning, säger Matilda i samma intervju.

Helena Landberg har arbetat på Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan under 12 år och sedan 2014 som butikschef på Akademibokhandeln Lidingö där hon gjöt liv i bokhandeln med många event och författarkvällar. Det är en liknande tjänst som hon nu går vidare till när hon på måndag börjar som butikschef och eventansvarig för Gamla stans bokhandel. Volante öppnade bokhandeln under 2016 och i somras blev det officiellt att den ska utvecklas i samarbete med Polaris.

Tack för att du läste ända hit. Artikeln är inte riktigt slut. Men om du läser våra artiklar regelbundet får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Om du redan är Supporter, tack!

– Bokhandeln är en underbar miljö och litteratur bjuder på så många underbara överraskningar och lärdomar. Det ska bli så härligt att ”starta upp” Gamla stans bokhandel med ett sortiment, fylla eventkalendern och locka kunder till butiken. Ett roligt och spännande uppdrag! Underbart att jobba i Gamla stan också, säger Helena Landberg till Boktugg.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL