ANNONS

Matilda Berg och Helena Landberg har nya jobb på Volante och Gamla stans bokhandel. Foto: Volante samt privat

Två nya medarbetare på Volante och Gamla stans bokhandel

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Matilda Berg har börjat som sälj- och marknadsansvarig på Volante och nästa vecka börjar Helena Landberg som bokhandelsansvarig för Gamla stans bokhandel.

Volante växer med två nyrekryteringar, en tjänst på förlaget och en på bokhandeln som ligger på gatuplan i samma 1600-talshus som förlagets kontor, på Stora Nygatan 7 i Stockholm.


ANNONS


Matilda Berg har börjat i en nyinrättad roll som sälj- och marknadsansvarig på Volante. Närmast har hon arbetat på Bonnierförlagen, men har en bakgrund från bland annat Oxford University Press, Brombergs, Bokus och Akademibokhandeln.


ANNONS


– Jag har gjort nästan allt som kan tänkas i bokbranschen: sålt och köpt in böcker, bokat annonser och fixat kataloger, grejat med hemsidor och klippt boktrailers, hållit i evenemang och faktiskt till och med skrivit några böcker, säger Matilda i en intervju på Volantes blogg.

Vad ska du framför allt göra på Volante?
– Ytterst handlar det förstås om sälj, marknadsföring och PR för alla fantastiska böcker. Volante är ju ett växande företag och min första insats handlar främst om att bidra med struktur och framförhållning, säger Matilda i samma intervju.

Helena Landberg har arbetat på Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan under 12 år och sedan 2014 som butikschef på Akademibokhandeln Lidingö där hon gjöt liv i bokhandeln med många event och författarkvällar. Det är en liknande tjänst som hon nu går vidare till när hon på måndag börjar som butikschef och eventansvarig för Gamla stans bokhandel. Volante öppnade bokhandeln under 2016 och i somras blev det officiellt att den ska utvecklas i samarbete med Polaris.

– Bokhandeln är en underbar miljö och litteratur bjuder på så många underbara överraskningar och lärdomar. Det ska bli så härligt att ”starta upp” Gamla stans bokhandel med ett sortiment, fylla eventkalendern och locka kunder till butiken. Ett roligt och spännande uppdrag! Underbart att jobba i Gamla stan också, säger Helena Landberg till Boktugg.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Sveriges glömda historia, Väringasagan

I slutet på 970 lämnade flertalet män Svitjod, senare kallat Svearike, för att slåss för Vladimir, mot sin bror Jaropolk. Utsikterna för seger var stor. Vladimir hade fler krigare från Norden.

Vladimir var ättling till Rurik, den nordiska fursten över landet Rus, som regerat landet sedan ca 850.

”Vladimirs nordiska krigare, var de verkligen skillnaden mellan seger och förlust?”

”Ja” säger Leif Selander, författare till Väringasagan. ” På den tiden var de nordiska krigarna överlägsna allt motstånd. Nordmännen var fostrade sedan barnsben till krigare, något som inte fienden var.”

Efter att ha uppfyllt sitt löfte Vladimir, fortsatte nordmännen till Miklagård för att hjälpa den Romerska kejsaren mot generaler som gått över till fienden.

Segern över dem gjorde att nordmännen fick bilda Väringagardet. Ett livvaktsgarde som bestod till Romarrikets fall 1453.

”Livvakt och elitgarde i dåtidens främsta civilisation”, avslutar Leif. ”Det är stort. Då var Konstantinopel det absolut mäktigaste riket.”

(...) Läs hela artikeln »