ANNONS

Två nya medarbetare på Volante och Gamla stans bokhandel

Matilda Berg och Helena Landberg har nya jobb på Volante och Gamla stans bokhandel. Foto: Volante samt privat

Matilda Berg har börjat som sälj- och marknadsansvarig på Volante och nästa vecka börjar Helena Landberg som bokhandelsansvarig för Gamla stans bokhandel.

Volante växer med två nyrekryteringar, en tjänst på förlaget och en på bokhandeln som ligger på gatuplan i samma 1600-talshus som förlagets kontor, på Stora Nygatan 7 i Stockholm.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Matilda Berg har börjat i en nyinrättad roll som sälj- och marknadsansvarig på Volante. Närmast har hon arbetat på Bonnierförlagen, men har en bakgrund från bland annat Oxford University Press, Brombergs, Bokus och Akademibokhandeln.

– Jag har gjort nästan allt som kan tänkas i bokbranschen: sålt och köpt in böcker, bokat annonser och fixat kataloger, grejat med hemsidor och klippt boktrailers, hållit i evenemang och faktiskt till och med skrivit några böcker, säger Matilda i en intervju på Volantes blogg.

Vad ska du framför allt göra på Volante?
– Ytterst handlar det förstås om sälj, marknadsföring och PR för alla fantastiska böcker. Volante är ju ett växande företag och min första insats handlar främst om att bidra med struktur och framförhållning, säger Matilda i samma intervju.

Helena Landberg har arbetat på Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan under 12 år och sedan 2014 som butikschef på Akademibokhandeln Lidingö där hon gjöt liv i bokhandeln med många event och författarkvällar. Det är en liknande tjänst som hon nu går vidare till när hon på måndag börjar som butikschef och eventansvarig för Gamla stans bokhandel. Volante öppnade bokhandeln under 2016 och i somras blev det officiellt att den ska utvecklas i samarbete med Polaris.

ANNONS

– Bokhandeln är en underbar miljö och litteratur bjuder på så många underbara överraskningar och lärdomar. Det ska bli så härligt att ”starta upp” Gamla stans bokhandel med ett sortiment, fylla eventkalendern och locka kunder till butiken. Ett roligt och spännande uppdrag! Underbart att jobba i Gamla stan också, säger Helena Landberg till Boktugg.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se