fbpx

Böcker av Mats Strandberg och Åsa Schwarz kan bli amerikanska tv-serier

Mats Strandberg. Foto: Henric Lindsten

Böcker av Mats Strandberg, Åsa Schwarz och Lisa Jewell har chans att filmatiseras i USA när produktionsbolaget Yellow Bird tar steget över Atlanten.

Yellow Bird, det svenska produktionsbolaget bakom bland annat Millennium-filmerna och Wallander, tar ännu ett steg mot att erövra resten av världen när de nu expanderar till USA. I ett samarbete med produktionsbolaget Bunim/Murray (Keeping Up With The Kardashians) kommer de att etablera sig i Los Angeles under ledning av producenten Marianne Gray. Båda bolagen ingår i Banijay Group.

Det nya bolaget Yellow Bird U.S. har köpt option på tre böcker, varav två svenska, för den amerikanska marknaden: Slutet av Mats Strandberg, De sju nycklarna av Åsa Schwarz och Jag fann dig av Lisa Jewell.

ANNONS

– Det är så otroligt kul det här, och det gick väldigt snabbt. Yellow Bird har ju ett fint track record men jag gick framför allt på personkemi. Jag kände direkt att Marianne Gray förstod materialet. Det känns också spännande att vara med på deras USA-äventyr från början. Vi är tidigt i processen ännu men jag tänker fira ett steg i taget mot målet, säger Mats Strandberg till Boktugg.

Boktugg har tidigare skrivit om möjligheten för Åsa Schwarz att filmatiseras. Nu tas ytterligare ett steg i processen.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

ANNONS
Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.