Böcker av Mats Strandberg och Åsa Schwarz kan bli amerikanska tv-serier

Mats Strandberg. Foto: Henric Lindsten

Böcker av Mats Strandberg, Åsa Schwarz och Lisa Jewell har chans att filmatiseras i USA när produktionsbolaget Yellow Bird tar steget över Atlanten.

Yellow Bird, det svenska produktionsbolaget bakom bland annat Millennium-filmerna och Wallander, tar ännu ett steg mot att erövra resten av världen när de nu expanderar till USA. I ett samarbete med produktionsbolaget Bunim/Murray (Keeping Up With The Kardashians) kommer de att etablera sig i Los Angeles under ledning av producenten Marianne Gray. Båda bolagen ingår i Banijay Group.

Det nya bolaget Yellow Bird U.S. har köpt option på tre böcker, varav två svenska, för den amerikanska marknaden: Slutet av Mats Strandberg, De sju nycklarna av Åsa Schwarz och Jag fann dig av Lisa Jewell.

– Det är så otroligt kul det här, och det gick väldigt snabbt. Yellow Bird har ju ett fint track record men jag gick framför allt på personkemi. Jag kände direkt att Marianne Gray förstod materialet. Det känns också spännande att vara med på deras USA-äventyr från början. Vi är tidigt i processen ännu men jag tänker fira ett steg i taget mot målet, säger Mats Strandberg till Boktugg.

Boktugg har tidigare skrivit om möjligheten för Åsa Schwarz att filmatiseras. Nu tas ytterligare ett steg i processen.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Den här artikeln är möjlig tack vare

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Vill du bidra med mindre belopp går det bra att swisha på 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.