fbpx

Böcker av Mats Strandberg och Åsa Schwarz kan bli amerikanska tv-serier

Mats Strandberg. Foto: Henric Lindsten

Böcker av Mats Strandberg, Åsa Schwarz och Lisa Jewell har chans att filmatiseras i USA när produktionsbolaget Yellow Bird tar steget över Atlanten.

Yellow Bird, det svenska produktionsbolaget bakom bland annat Millennium-filmerna och Wallander, tar ännu ett steg mot att erövra resten av världen när de nu expanderar till USA. I ett samarbete med produktionsbolaget Bunim/Murray (Keeping Up With The Kardashians) kommer de att etablera sig i Los Angeles under ledning av producenten Marianne Gray. Båda bolagen ingår i Banijay Group.

Det nya bolaget Yellow Bird U.S. har köpt option på tre böcker, varav två svenska, för den amerikanska marknaden: Slutet av Mats Strandberg, De sju nycklarna av Åsa Schwarz och Jag fann dig av Lisa Jewell.

ANNONS

– Det är så otroligt kul det här, och det gick väldigt snabbt. Yellow Bird har ju ett fint track record men jag gick framför allt på personkemi. Jag kände direkt att Marianne Gray förstod materialet. Det känns också spännande att vara med på deras USA-äventyr från början. Vi är tidigt i processen ännu men jag tänker fira ett steg i taget mot målet, säger Mats Strandberg till Boktugg.

Boktugg har tidigare skrivit om möjligheten för Åsa Schwarz att filmatiseras. Nu tas ytterligare ett steg i processen.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny