Denna artikel sponsras av författare/förlag

Jessica Blombergs debut är en kallblodig historia om löpning och besatthet

Författaren Jessica Blomberg. Foto: Privat

När tävlingsinstinkten går överstyr och spärrarna släpper gör Jessica Blombergs huvudkaraktär Douglas Öster precis allt som krävs i sin besatthet för att bli bäst. Maratonblod är en spänningsroman som centrerar kring löpning, anatomi och sexuell attraktion.

Småländska Jessica Blomberg författardebuterar i genren erotic sports crime med en bok vars handling har sin grund i fysiken. Inspirerad av både löpning och höga prestationer har Jessica skapat en historia som kretsar kring konkurrens i sin extremaste form. Kärnan i handlingen är besattheten av att bli bäst och den får huvudpersonen Douglas Öster att skapa ett kallblodigt spel som han hänsynslöst drar in sin omgivning i:

Efter ett hyfsat Göteborgsvarv finner den självgode läkaren och långdistanslöparen Douglas sig snöpligt slagen av både en granne och en kollega. Som en högpresterande person på livets alla områden – som läkare, i familjelivet och självklart löpningen – får händelsen något att slå slint hos Douglas. En livsfarlig längtan har väckts där plötsligt lik, lögner och dopning inte är några hinder i önskan om att få den perfekta kroppen, och med iskallt sinne sätter Douglas av mot sitt mål att bli bäst.

– Titeln Maratonblod beskriver väldigt väl vad boken handlar om, säger Jessica. Douglas inser snabbt att han kan använda sina läkarkunskaper för att förbättra sin fysik och blir bloddopare. Men för att klara det måste han ha hjälp och inleder därför en relation med en kvinna som ser upp till honom och hans status i läkarrollen trots att han utnyttjar henne. Där tar ett dubbelliv vid och i boken får man följa Douglas på resan hur han med alla medel ska bli bäst.

Maratonblod

Maratonblod

  • Förlag: Visto förlag
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2018-05-14
  • ISBN: 9789188769060

Som maratonlöpare kan Jessica själv känna igen känslan av hur en bra tid på en runda kan locka tanken på att man bara ska bli lite bättre nästa gång, och sedan nästa och nästa. I Maratonblod kommer den mörka sidan av den sortens reaktioner fram och uttrycket av Douglas besatthet förstärks ytterligare när han upptäcker att han dras till allt som är kroppsligt vackert. Kvinnor som män, så länge den anatomiska skönheten sveper honom med sig finns inga gränser för den sexuella attraktionen.

– När jag signerar boken så brukar jag skriva ”Den här boken ger inblick i den nya tiden 2018” på försättsbladet, säger Jessica och förklarar: Idag lever vi i ett samhälle som är öppet för olikheter människor emellan och jag vill belysa olika sexuella läggningar – för varför måste alltid en man attraheras av en kvinna och tvärtom? Sedan syftar jag också på att många människor i dagens samhälle hela tiden vill prestera. Ett stort antal personer är ständigt på väg mot något annat, det går att konkurrera om precis allt och i den strävan kan gränserna för var man faller över vara hårfina.

Bokens handling är förlagd till Jessicas hemstad Ljungby där hon även är född och uppvuxen. Med småstadens egenskap av vanlighet tror Jessica att platsen ger berättelsen en extra dimension eftersom många har lätt för att känna igen sig i den:

– Det är kul att sätta Ljungby på kartan samtidigt som den får representera det vanliga, säger Jessica. Jag kan den här staden och det är roligt att få beskriva miljön på ett autentiskt sätt. Samtidigt kunde jag inte bara stanna där och eftersom löpning är ett fenomen i hela världen tar jag handlingen från det lokala, till det nationella och internationella genom Stockholm marathon, Göteborgsvarvet och träning på Mallorca, Kanarieöarna och lopp i Dubai. Att Maratonblod skulle bli en erotic sports crime har jag haft klart för mig hela tiden. Jag ville skriva något spännande om löpning för det finns inte så många böcker av den typen som utspelar sig i sportmiljö.

Vad fick dig att skriva en bok inom denna genren och på detta ämnet?
– Jag tror man lockas till att skriva om det man inte själv vill råka ut för, säger Jessica. Jag gillar böcker och filmer om psykopater och seriemördare, den sortens berättelser har alltid dragit till sig mitt intresse. Samtidigt finns det ett underliggande budskap i Maratonblod: att inkludera alla. Alla ska få synas och vara med oavsett exempelvis sexuell läggning och jag gör så gott jag kan för att representera dem allihop.

Om författaren:

Jessica Blomberg föddes 1973 i Ljungby. I 12 års tid bodde hon i Stockholm innan hon följde sina rötter tillbaka till de småländska skogarna. Jessica arbetar som gymnasielärare i spanska och franska och har hittills sprungit 12 maraton runt om i världen. Maratonblod är hennes debut men redan nu arbetar hon på en spänningsroman för barn och unga som handlar om besök från andevärlden och att vara kär i någon av samma kön. Jessica Blomberg lever tillsammans med sin man och två barn.

Maratonblod

Maratonblod
Författare
Förlag Visto förlag
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor464
Vikt670 gr
Utgiven2018-05-14
SABHc
ISBN 9789188769060
Douglas Öster är en självgod, snygg, välutbildad och framgångsrik läkare på lasarettet i Ljungby. Han lever i ett lyckligt äktenskap med fru och två barn. Douglas är en biten långdistanslöpare. Han anser sig vara Ljungbys stora löpare. Han är mycket tävlingsinriktad. När Douglas misslyckas på Göteborgsvarvet blir besvikelsen övermäktig och ohanterlig. Den djupa besvikelsen är starten på ett grymt och iskallt beteende. Douglas utnyttjar sin position som läkare och använder sina läkarkunskaper för att nå sitt mål. Bloddopning blir ett faktum. Dessutom upptäcker han sidor i den egna sexuella läggningen som han inte var medveten om tidigare. Romanen handlar om hur lockelsen att innerligt vilja uppnå ett mål kan få en person att helt tappa greppet och gå hur långt som helst för att bli någon . Boken handlar om utnyttjandet av andra människor, om att svika och bedra sina närmaste och till och med om att döda för att uppnå sitt mål. Maratonblod är en erotic sports crime-roman. Den utspelar sig i ett statusyrke, i jakten på den perfekta träningsprestationen och kroppen samt i flera olika erotiska möten. Hur långt är du beredd att gå för att prestera som bäst på jobbet, uppnå de bästa träningsresultaten och få den optimala sexuella njutningen?
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som skrivs av journalister, men som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar för din/era böcker så kontakta en av våra säljare. Läs mer om våra Marknadspaket

tips@boktugg.se