fbpx

Donna Leon och Jørn Lier Horst klara för Crimetime Göteborg 2018

Författaren Donna Leon. Foto: Regine Mosimann/Diogenes Verlag AG Zürich

Crimetime flyttar till Göteborg men fortsätter att locka namn ur den internationella deckareliten. Succéförfattarna Donna Leon och Jørn Lier Horst kommer till Bokmässan i höst.

I november blev det klart att Sveriges största deckarfestival, Crimetime, blir en del av Bokmässan med start 2018 eftersom Bonnierförlagen inte ansåg att det gick att få ekonomi i arrangemanget på Gotland. Genom att samköra arrangemanget med Bokmässan i Göteborg går det att locka fler besökare och samtidigt hålla nere kostnaderna.

Den brittiska författaren Jessica Fellowes var den första utländska författare som tackade ja till att medverka, och idag meddelade Bokmässan att ytterligare två tunga, internationella författarnamn har tackat ja till Sverigebesök i höst.

Amerikanska Donna Leon har satt Venedig på deckarkartan med sin populära serie om kommissarie Brunetti, som har översatts till 35 språk världen över. Nya romanen En fråga om tro är den nittonde boken som översätts till svenska. Beskedet att hon kommer till Sverige i höst sammanfaller med att Forum släpper den nya boken den 23 maj.

ANNONS

På Crimetime Göteborg kommer hon att berätta hur hennes serie utvecklats genom åren – och i ett samtal med tidigare nämnda Jessica Fellowes får besökarna höra mer om deras gemensamma kärlek till cosy crime, skriver Bokmässan i ett pressmeddelande.

Norska bästsäljarförfattaren Jørn Lier Horst gör henne sällskap bland de internationella namnen: han kommer bland annat att delta i ett samtal med Anders Roslund om det skandinaviska deckarundret. Självklart får Crimetime-besökarna också höra honom berätta mer om sin nyss påbörjade bokserie om så kallade cold cases ­– första boken Katharinakoden (Wahlström & Widstrand) kommer ut i de svenska bokhandlarna två veckor innan Bokmässan. Båda författarna ges alltså ut på Bonnierförlag.

Det fullständiga programmet till Crimetime Göteborg presenteras den 15 maj. Crimetime Göteborg äger rum 29-30 september 2018.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.