fbpx

Amazon Prime lanserar prenumeration på barnböcker i paket

Amazon Prime Book Box lanseras nu som en tjänst för barnfamiljer. Är det en nyhet eller bara ett nytt sätt att presentera en klassisk bokklubb? Foto: Amazon

Här är Amazons senaste idé: låt föräldrar prenumerera på bokpaket för sina barn. Bokklubben är tillbaka med IT-stöd – Amazon Prime Book Box.

Det är Publishers Weekly som rapporterar om Amazons nya projekt, en tjänst riktad endast till Prime-medlemmar. Ett medlemskap i Amazon Prime kostar 99 dollar per år men höjs nästa vecka till 119 dollar. Amazon har idag över 100 miljoner Prime-medlemmar.

Prime Book Box heter den nya tjänsten riktad till föräldrar som har barn i åldrarna 0 till 12 år. Kunden väljer själv om den vill ha ett nytt bokpaket varje, varannan eller var tredje månad. Priset är 22,99 dollar (motsvarande 199 kr) per paket.

ANNONS

Böckerna väljs ut från flera olika förlag, baserat på vilken ålder barnet har. Varje paket innehåller två böcker i hårdpärm för barn i åldern 3-12 år eller fyra böcker för yngre barn.

Föräldrarna kan byta ut de böcker som redaktörerna för Prime Book Box har valt ut, de kan dessutom hoppa över en box eller avsluta sin prenumeration.

Visst låter det som en klassisk bokklubb? För de svenska bokklubbar som finns kvar kan det vara en god idé att studera hur Amazons system är uppbyggt, om det finns något att lära eller om det bara handlar om en gammal produkt i ny design.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny