fbpx

Amazon Prime lanserar prenumeration på barnböcker i paket

Amazon Prime Book Box lanseras nu som en tjänst för barnfamiljer. Är det en nyhet eller bara ett nytt sätt att presentera en klassisk bokklubb? Foto: Amazon

Här är Amazons senaste idé: låt föräldrar prenumerera på bokpaket för sina barn. Bokklubben är tillbaka med IT-stöd – Amazon Prime Book Box.

Det är Publishers Weekly som rapporterar om Amazons nya projekt, en tjänst riktad endast till Prime-medlemmar. Ett medlemskap i Amazon Prime kostar 99 dollar per år men höjs nästa vecka till 119 dollar. Amazon har idag över 100 miljoner Prime-medlemmar.

Prime Book Box heter den nya tjänsten riktad till föräldrar som har barn i åldrarna 0 till 12 år. Kunden väljer själv om den vill ha ett nytt bokpaket varje, varannan eller var tredje månad. Priset är 22,99 dollar (motsvarande 199 kr) per paket.

ANNONS

Böckerna väljs ut från flera olika förlag, baserat på vilken ålder barnet har. Varje paket innehåller två böcker i hårdpärm för barn i åldern 3-12 år eller fyra böcker för yngre barn.

Föräldrarna kan byta ut de böcker som redaktörerna för Prime Book Box har valt ut, de kan dessutom hoppa över en box eller avsluta sin prenumeration.

Visst låter det som en klassisk bokklubb? För de svenska bokklubbar som finns kvar kan det vara en god idé att studera hur Amazons system är uppbyggt, om det finns något att lära eller om det bara handlar om en gammal produkt i ny design.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.