ANNONS

Kändistätt när TV4-profilen Anki Edvinsson släppte sin debutdeckare

Anki Edvinsson hade en kändistät releasefest för sin debutroman. Här med Annika Duckmark och Anki Bagger. Foto: Martin Gärdemalm

Norrlandsgatan, var annars? Lilla Norrlandsförlaget North Chapter arrangerade Anki Edvinssons releasefest på Nosh & Chow i centrala Stockholm med så många kändisar på gästlistan att till och med Hänt Extra och Svensk Damtidning var på plats.
Anki Edvinsson har debuterat som författare med kriminalromanen Lust att döda som släpptes den 14 mars.

En av de första gästerna på plats för att gratta Anki var Peter Forsberg, just nu aktuell i Mästarnas Mästare. Andra profiler som skymtade i vimlet var bland andra Nicklas
Söderblom, personlig tränare som hjälpt många Hollywoodstjärnor komma i form, Jessica Wahlgren, äventyraren Carl-Robert Björkander, Anki Bagger, Jesper Blomqvist, också han aktuell i Mästarnas Mästare. Sedan anslöt flera gamla kollegor från TV4, såsom Peter Kondrup, Malou von Sivers och Ulrika Nilsson, bland andra. Både Svensk Damtidning och Hänt i veckan var på plats för att fota i vimlet.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Fotbollsstjärnan Jesper Blomqvist, aktuell i Mästarnas mästare, bor numera i Stockholm och passade på att gå på releasefest. För Anki Edvinssons deckare som utspelar sig i Umeå, där Jesper faktiskt spelade fotboll 1992-93 innan han slog igenom i IFK Göteborg. Foto: Martin Gärdemalm
Peter Forsberg (ser du honom i mitten?) var en av många gäster på en kändistät release på Norrlandsgatan. Foto: Martin Gärdemalm

Anki själv hade fullt upp med att ta emot blomster och signera böcker, när kvällen var till ända var hon helt slut:

– Så många känslor och så mycket intryck på en och samma gång, jag hade svårt att sova den kvällen när jag äntligen kom i säng, säger Anki.

Madeleine Westin, Anki Edvinsson och Peter Kondrup poserar för fotograferna under releasefesten för Anki Edvinsson. Foto: Martin Gärdemal.

Det blev inte många timmars sömn för Anki Edvinsson som dagen efter åkte med första morgonflyg upp till Umeå för att medverka i en rad programpunkter: först ett framträdande på Umeå universitet och Kultur på Campus, sedan intervju med SVT Västerbotten, följt av fotografering av tidningen Västerbottens-Kuriren och sedan releasefest nummer två på kvällen, följt av ett framträdande tillsammans med kriminologen och författaren Christoffer Carlsson, på Bokveckan Umeås Crime-kväll. Under fredagen var det dags igen med nästa framträdande på Littfest, en av Sveriges största Litteraturfestivaler med över 60 000 besökare under tre dagar.

– Det är så härligt att äntligen få möta sina blivande läsare, under helgen har jag redan mött flera personer som hunnit en bit in i boken och säger att den är svår att lägga ifrån sig, det känns underbart att få höra, nu väntar jag bara på de första recensionerna, vilket jag känner mig väldigt nervös inför, avslutar Anki som fortsatte signera böcker under resterande Littfest-helgen i Umeå.

ANNONS
Abgar Barsom, före detta fotbollsproffs, kom på Anki Edvinssons release med sin flickvän Caroline Pehrsson. Foto: Martin Gärdemalm

Förläggaren Anna Granlund var förstås nöjd med genomslaget och har stora förhoppningar på boken.

– Det är klart att det finns en stor fördel med en debutant som redan är känd då det gäller att nå igenom bruset. Men framför allt är det en välskriven och spännande kriminalroman vilket jag hoppas att många läsare kommer att upptäcka framöver, säger Anna Granlund.

Förläggaren Anna Granlund (till vänster) tar hand om blommor medan debuterande författaren Anki Edvinsson signerar en bok. Foto: Martin Gärdemalm

Försäljningsmässigt är det tidigt att säga något. Boken är insåld centralt och de första recensionerna har varit positiva. Redan efter två veckor var halva första upplagan såld.

– Många har kallat den bladvändare och beskrivit den som mörk och realistisk. En läsare kallade det en ”måste-läsa-bok”. Så jag håller tummarna. För ett litet förlag som oss är det såklart viktigt att hitta en storsäljare då och då. Jag hoppas att Ankis debut kan vara en sådan, säger Anna Granlund på North Chapter.

En rejäl laddning böcker hör förstås till en releasefest. Foto: Martin Gärdemalm

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se