Saga släpper originalserier inlästa av Stefan Sauk

Stefan Sauk, populär skådespelare och ljudboksinläsare. Foto: Robert Eldrim/Tillfälligt utbrott

Ljudboksförlaget Saga släpper originalserier för ljud av den danska deckarförfattaren Inger Gammelgaard Madsen. Stefan Sauk står för inläsningarna.

Stefan Sauk har läst in Inger Gammelgaard Madsens nya serie Sanitören, som släpps idag som ljudbok och ebok. Inger Gammelgaard Madsen blev Danmarks första författare att skriva en originalserie för ljud, hon slog igenom stort med Brännande skuld som kom ut 2017 och som toppade listorna i Danmark.

I samband med lanseringen av Sanitören på den svenska marknaden släpper Saga även Brännande skuld i svensk översättning, också den inläst av Stefan Sauk. I ett pressmeddelande skriver Saga att en anledning till att de återlanserar den första serien är att ”ljudboksinläsaren har blivit en allt viktigare aktör i den nya, växande originalserieutgivningen”.

– Jag märker det definitivt, säger Stefan Sauk i en kommentar. Det händer mig nästan varje vecka att främmande människor kommer fram och säger att de väljer de böcker som jag har läst in.

De båda originalserierna handlar om journalisten Anne Larsen och utredaren Roland Benito. Sanitören består av sex stycken 45 minuter långa avsnitt.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL