ANNONS

Akademibokhandeln trycker upp exklusiva klassiker inför bokrean

15 exklusiva klassiker kommer att säljas i Akademibokhandelns butiker under bokrean 2018.

Under bokrean 2018 kommer Akademibokhandeln att sälja 15 stycken 1900-talsklassiker som de själva har valt att ge ut.

Att bokrean har förvandlats från lagerrensning till en köpfest då förlag tar chansen att sälja nyare titlar till ett lägre pris, det visste vi redan. Det är inte ovanligt att det trycks upp särskilda reautgåvor av böcker. Men att även bokhandeln tar tillfället i akt och ger ut sina egna reatitlar är ett nyare påfund.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

– Vi började 2016 tillsammans med Bonniers då vi tog fram fem titlar, säger Anna Austin, tf kategorichef på Akademibokhandeln. 2017 valde vi att samarbeta med Modernista, och tog då fram 15 stycken 1800-talsklassiker tillsammans med dem.

Även i år samarbetar Akademibokhandeln med Modernista, och har tagit fram 15 stycken 1900-talsklassiker som är unikt framtagna och exklusivt formgivna för Akademibokhandeln. Urvalet har skett i tät dialog mellan ansvarig produktchef och förlagen, och innefattar bland annat Kallocain av Karin Boye, Ett eget rum av Virginia Woolf och Den store Gatsby av F. Scott Fitzgerald.

– Det finns en stor efterfrågan på klassiker till rean har vi märkt, men det finns inte så många titlar tillgängliga, så därför har vi valt att göra böckerna själva tillsammans med förlagen, säger Anna Austin.

En del av titlarna som Akademibokhandeln har valt att trycka upp inför rean har inte funnits i tryck på länge, men vissa finns redan utgivna av andra förlag och tillgängliga i handeln.

ANNONS

Hur ser ni på att ni konkurrerar med dem?
– Det stämmer att några titlar finns tillgängliga på andra förlag, och det har vi försökt att undvika i möjligaste mån – samtidigt vill vi att urvalet ska vara så vasst som möjligt, så ibland går det inte att komma undan.

De 15 klassikerna ges ut med ISBN, precis som vilken vanlig utgåva som helst. Under bokrean kommer de att säljas exklusivt hos Akademibokhandeln, men kommer efter rean att tillgängliggöras för andra kanaler.

Även tidigare har specialutgåvorna fått förlängt liv efter rean: ett par av titlarna som Akademibokhandeln tog fram för rean 2017 har släppts på Modernista nu under vintern.

– Först och främst är dessa titlar till för rean, men det är inte omöjligt att några av dem letar sig in i ordinarie sortiment på sikt, säger Anna Austin.

Exakt hur många exemplar Akademibokhandeln trycker av klassikerna har vi inte fått ta del av, men Anna Austin säger att det är en signifikant volym.

Alla titlar i Akademibokhandelns klassikerserie:

Marguerite Duras, Hiroshima min älskade
James Joyce, Dublinbor
Anthony Burgess, A clockwork orange
Marcel Proust, Slutet på svartsjukan och andra noveller
Hjalmar Bergman, Markurells i Wadköping
Jaroslav Hašek, Den tappre soldaten Švejks
Franz Kafka, Processen
Samuel Beckett, Trilogin
Virginia Woolf, Ett eget rum
Georges Perec, Livet – en bruksanvisning
F. Scott Fitzgerald, Den store Gatsby
Karen Blixen, Gotiska berättelser
Arthur Koestler, Natt klockan tolv på dagen
Karin Boye, Kallocain
Michail Bulgakov, Morfin och andra noveller


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se