fbpx

Akademibokhandeln trycker upp exklusiva klassiker inför bokrean

15 exklusiva klassiker kommer att säljas i Akademibokhandelns butiker under bokrean 2018.

Under bokrean 2018 kommer Akademibokhandeln att sälja 15 stycken 1900-talsklassiker som de själva har valt att ge ut.

Att bokrean har förvandlats från lagerrensning till en köpfest då förlag tar chansen att sälja nyare titlar till ett lägre pris, det visste vi redan. Det är inte ovanligt att det trycks upp särskilda reautgåvor av böcker. Men att även bokhandeln tar tillfället i akt och ger ut sina egna reatitlar är ett nyare påfund.

– Vi började 2016 tillsammans med Bonniers då vi tog fram fem titlar, säger Anna Austin, tf kategorichef på Akademibokhandeln. 2017 valde vi att samarbeta med Modernista, och tog då fram 15 stycken 1800-talsklassiker tillsammans med dem.

ANNONS

Även i år samarbetar Akademibokhandeln med Modernista, och har tagit fram 15 stycken 1900-talsklassiker som är unikt framtagna och exklusivt formgivna för Akademibokhandeln. Urvalet har skett i tät dialog mellan ansvarig produktchef och förlagen, och innefattar bland annat Kallocain av Karin Boye, Ett eget rum av Virginia Woolf och Den store Gatsby av F. Scott Fitzgerald.

– Det finns en stor efterfrågan på klassiker till rean har vi märkt, men det finns inte så många titlar tillgängliga, så därför har vi valt att göra böckerna själva tillsammans med förlagen, säger Anna Austin.

En del av titlarna som Akademibokhandeln har valt att trycka upp inför rean har inte funnits i tryck på länge, men vissa finns redan utgivna av andra förlag och tillgängliga i handeln.

ANNONS

Hur ser ni på att ni konkurrerar med dem?
– Det stämmer att några titlar finns tillgängliga på andra förlag, och det har vi försökt att undvika i möjligaste mån – samtidigt vill vi att urvalet ska vara så vasst som möjligt, så ibland går det inte att komma undan.

De 15 klassikerna ges ut med ISBN, precis som vilken vanlig utgåva som helst. Under bokrean kommer de att säljas exklusivt hos Akademibokhandeln, men kommer efter rean att tillgängliggöras för andra kanaler.

Även tidigare har specialutgåvorna fått förlängt liv efter rean: ett par av titlarna som Akademibokhandeln tog fram för rean 2017 har släppts på Modernista nu under vintern.

Gör som 5000+ andra Boktuggläsare ...

... prenumerera på vårt nyhetsbrev (kostnadsfritt). I din mejlbox varje vecka så du inte missar några viktiga nyheter i bokbranschen.

Din epostadress används enbart av Boktugg och delas aldrig med tredje part.

– Först och främst är dessa titlar till för rean, men det är inte omöjligt att några av dem letar sig in i ordinarie sortiment på sikt, säger Anna Austin.

Exakt hur många exemplar Akademibokhandeln trycker av klassikerna har vi inte fått ta del av, men Anna Austin säger att det är en signifikant volym.

Alla titlar i Akademibokhandelns klassikerserie:

Marguerite Duras, Hiroshima min älskade
James Joyce, Dublinbor
Anthony Burgess, A clockwork orange
Marcel Proust, Slutet på svartsjukan och andra noveller
Hjalmar Bergman, Markurells i Wadköping
Jaroslav Hašek, Den tappre soldaten Švejks
Franz Kafka, Processen
Samuel Beckett, Trilogin
Virginia Woolf, Ett eget rum
Georges Perec, Livet – en bruksanvisning
F. Scott Fitzgerald, Den store Gatsby
Karen Blixen, Gotiska berättelser
Arthur Koestler, Natt klockan tolv på dagen
Karin Boye, Kallocain
Michail Bulgakov, Morfin och andra noveller

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.