E-boksföretaget Kobo startar samarbete med Walmart

Walmart + Kobo = Sant. Nu ska Walmart börja sälja både eböcker och läsplattor i sina butiker. Foto: Fotolia. Montage: Boktugg.

Eboksjätten Kobo är tillbaka på USA:s bokmarknad igen. I ett nytt samarbete ska Kobo sälja eböcker, ljudböcker och läsplattor via Walmart.

Walmart, som är världens största detaljhandelskedja, har utforskat olika sätt att sälja eböcker under flera års tid. Deras nya satsning är ett samarbete med eboksföretaget Kobo för att sälja deras eböcker, ljudböcker och läsplattor.

Kobo är ett kanadensiskt företag som tidigare sett USA som Amazons territorium när det kommer till eböcker. Detta har lett till att de fokuserat mest på den kanadensiska och internationella marknaden. Eftersom USA har den största eboksmarknaden i världen har Kobo hamnat i skuggan av de större eboksföretagen. Bara under 2016 sålde Amazon 406 miljoner eböcker, Apple sålde 44 miljoner, Barnes & Noble 19 miljoner och Kobo endast 1.2 miljoner.

– Vårt fokus har tidigare legat på att endast sälja till bokhandeln, men under de senaste åren har vi börjat sälja även utanför de traditionella bokhandlarna, bland annat till olika teknikbutiker, säger Kobos vd Michael Tamblyn till Good e-Reader.

När det kommer till Walmart är kanske inte böcker det första man tänker på, men i själva verket är de en av de butikskedjor som säljer mest böcker i USA.

– Vårt mål från dag ett har varit att samarbeta med världens bästa återförsäljare som enkelt kan ge kunderna valmöjligheten att läsa digitalt. För oss är detta en fantastisk möjlighet att nå bokälskare på Walmart, de människor som gör läsning till en viktig del av sina liv, säger Michael Tamblyn till Walmarts egen sida.

Kobo och Walmart har tillsammans skapat en app där alla e-böcker kommer finnas tillgängliga för iOS och Android. Böckerna kommer även finnas tillgängliga på dator och i Kobos läsplattor, som kommer säljas på Walmart senare i år. Kobo har nästan 6 miljoner titlar från tusentals förlag och författare, och deras eböcker, ljudböcker och läsplattor kommer säljas i 4 000 av Walmarts varuhus.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

fanny@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,