Maria Andersson ny direktör på Författarförbundet

Maria Andersson, ny förbundsdirektör på Författarförbundet. Foto: RFSU

Författarförbundet får ny förbundsdirektör från 1 april 2018, Maria Andersson som kommer från ett uppdrag som generalsekreterare på RFSU.

– Jag är oerhört glad över förtroendet och ser fram emot utmaningen att leda en annan typ av medlemsorganisation med viktiga frågor på sitt bord. I en tid av krympande utrymme för det fria ordet har författare och översättare en central och ibland utsatt roll, säger Maria Andersson i ett pressmeddelande.

Maria är 55 år gammal, har lång erfarenhet av ledarskap inom ideell sektor och kommer närmast från tjänsten som generalsekreterare på RFSU.

Gunnar Ardelius, ordförande för Sveriges Författarförbund, säger i pressmeddelandet att Maria Andersson har gedigna kvalifikationer och en omfattande erfarenhet i kombination med den kreativitet som behövs för att leda arbetet på kansliet och samtidigt vara en representant för Författarförbundet i offentligheten.

– Medlemmarna står självklart i fokus och här kommer vi fortsätta att utveckla den service som förbundet erbjuder, säger Maria Andersson.

Hon vill även tillsammans med medarbetare och styrelse verka för att villkoren stärks såväl i Sverige som internationellt, bland annat genom att granska politiken på olika nivåer och synliggöra författarförbundets ställning.

Maria Andersson kommer tillträda som förbundsdirektör på Författarförbundet den 1 april 2018.

Sveriges Författarförbund (SFF) är en facklig organisation för författare och litterära översättare med för närvarande omkring 2 900 medlemmar.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL