Adlibris har sålt böcker för 1,6 miljarder de senaste 12 månaderna

Adlibris Marknad skyltfönster

De senaste 12 månaderna har Adlibrisgruppens omsättning passerat 2 miljarder. 80 procent av försäljningen utgörs av fysiska böcker. Black Friday innebar en omsättning på 78 miljoner.

Omsättningen för Adlibrisgruppens alla e-handelssajter har under de senaste 12 månaderna överskridit 2 miljarder kronor och de når därmed sin målsättning.

– Efter en period av fallande försäljning satte vi i början av 2015 upp målet att nå två miljarder i omsättning. Det är därför en viktig milstolpe för oss och en bekräftelse på att vi är på rätt väg med våra satsningar. Samtidigt är vi bara i början av vår utveckling att fortsätta driva e-handeln framåt och fortsätta skapa ännu bättre och smidigare kundupplevelser, säger Johan Kleberg, vd Adlibrisgruppen.

Bokförsäljningen har fortsatt öka under perioden med extra stark försäljning av faktaböcker och barn- och ungdomsböcker. De senaste 12 månaderna har försäljningen av fysiska böcker stått för 80 procent av Adlibrisgruppens totala försäljning, vilket beräknat på en omsättning på 2 miljarder innebär 1,6 miljarder kronor.

Under Black Friday/Black weekend omsatte Adlibrisgruppen 78 miljoner, och försäljningen på Adlibris ökade med 57 procent jämfört med föregående år.

– Allt tyder på att vi kommer göra en riktigt bra julhandel i år igen. Vi vet att allt fler kunder upptäcker hur enkelt och prisvärt det är att handla julklapparna hemifrån och vi märker redan nu på vår försäljning att den trenden är starkare i år än tidigare, fortsätter Johan Kleberg.

I Adlibrisgruppen ingår e-handelssajterna Adlibris, Discshop, Bamba, Kökets favoriter, Roliga prylar, Yayday och Odla.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL