ANNONS

Se upp för påkostad ”propå” om annonsering från Företagsopinion

Se upp för utskick från Företagsopinion.

Bedrägeriförsöken mot företag blir alltmer avancerade. Flera förlag har de senaste dagarna fått en ”propå” från Företagsopinion. Vilseledande likt myndighetsutskick. Men den som besvarar enkäten beställer annonsplats för 6395 kr/år med automatisk förlängning. 

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 350 kr/år.

Alla företag får mängder av enkäter från myndigheter som exempelvis Försäkringskassan, Skatteverket, Bolagsverket och SCB. En stressad företagare som tar emot en ”Propå 2017” med underrubriken ”Arbetsmarknad, Migration – Invandring” suckar och tänker att det är ännu ett frågeformulär som ska fyllas i. Speciellt när den är utformad exakt som Skatteverkets blanketter.

Instruktion, ifyllande och underskrift. Det är vad som möter på sida två i den fyrsidiga folder som dessutom har distribuerats inplastad i grönt. Dessutom kan den underskrivna blanketten läggas i det bifogade portofria kuvertet som med svarspost går till Stockholm.

ANNONS

Men den som läser det finstilta under de fält där man ska fylla i datum, namnteckning och namnförtydligande kan läsa att man intygar att man har rätt att teckna avtal i företagets namn och att det är ett avtal om bindande beställning av annonsering mot en årskostnad på 6 395 kronor.

Här är det finstilta. Du skriver inte under en enkät utan ett avtal om annonsering.
Här är det finstilta. Du skriver inte under en enkät, utan ett avtal om annonsering.

Det är alltså en propå om annonsering.

Eller egentligen ett abonnemang på annonsering i 24 månader med automatisk förlängning ett år i taget om man inte säger upp det. Företagsopinion är baserat i Estland även om de använder en svensk postbox.

Om det här följer mönstret från tidigare utskick så lär det dyka upp över olika delar av landet vid olika tillfällen. Faktum är att Företagsopinion började med sina utskick redan i somras och har sedan gjort flera försök under hösten. Så det generella tipset är precis som tidigare: läs noga allt du skriver under. Även det som vid första ögonkastet inte ser ut som ett avtal.

Foretagsopinion-bluff-utskick
Lätt att tro att det här kommer från en myndighet. Men låt dig inte luras av utskicket från Företagsopinion. De vill sälja annonsplats.

 

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL