ANNONS

Nu går ännu en klassisk bokhandelskedja i graven – fler lär följa

Book World stänger alla sina 45 affärer

Den 31 oktober 2017 blev det klart att Book World stänger alla sina 45 affärer, som är utspridda över sju amerikanska stater. Företaget har 320 anställda som nu blir arbetslösa i en redan ansträngd bransch.

Inventarier och lager säljs ut fram till januari månad, och flera initierade röster säger att andra kedjor antagligen kommer att gå samma öde till mötes om den vikande bokmarknaden fortsätter dala i samma takt.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Bakom nergången ligger till stor del en stark e-handel, som tar allt större marknadsandelar. Trenden har varit tydlig under flera år och när försäljningen för de traditionella handlarna uteblir så står de till slut chanslösa, allt enligt TMJ4.

Särskilt drabbade av Book Worlds konkurs blir staterna Wisconsin, Michigan, Minnesota, Illinois, Iowa, North Dakota och Missouri.

Kedjan har funnits sedan 1976 och har räknats som den fjärde största i USA.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Conny Palmkvist

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist är författare, spökskrivare och journalist. Han har skrivit åtta romaner och bland annat tilldelats Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå novellpris.

conny@boktugg.se