fbpx

Biografier sålde bra i Frankfurt

Foto: iStock

Att Roger Daltreys och Chers biografier skapar intresse är kanske inte så förvånande, men flera andra biografier såldes för höga belopp under Frankfurtmässan.

Efter den senaste tidens tunga nyhetsrubriker tror många i förlagsbranschen att läsarna vill ha böcker med eskapism och anknytning till andra människor. Något som stack ut för bokmässan i Frankfurt 2017 var att flera biografier sålde överraskande bra, skriver Publishers Weeky.

Både Adrienne Brodeurs och Sara Seagers självbiografier sålde för sjusiffriga dollarbelopp. Wild Game av Brodeur såldes under en auktion med fjorton budgivare, och Seagers The Smallest Lights in the Universe sades av vissa insatta innehålla vad läsarna vill ha just nu: berättelser som ger hopp.

ANNONS

Kändisbiografier skapade också en del uppmärksamhet i Frankfurt, däribland The Who:s sångare Roger Daltreys biografi, som ännu saknar titel men som planeras att utkomma hösten 2018 (världsrättigheterna såldes till brittiska Blink Publishing och de amerikanska rättigheterna till Henry Holt). Det tillkännagavs även att artisten Cher har en biografi på gång.

Juristen och bloggaren Julie Yip-Williams biografi om hennes kamp mot cancern såldes för ett sexsiffrigt belopp till Random House, och även till Transworld i Storbritannien samt förlag i Nederländerna och Brasilien.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny