Ny Femtio nyanser-bok kommer i november

Författaren EL James. Foto: Michael Lionstar/Norstedts

EL James nästa titel i den bästsäljande Femtio nyanser-serien släpps på engelska i november 2017. Svenska läsare får vänta till januari 2018.

EL James nya roman Darker: Fifty Shades Darker as Told by Christian släpps i november av Penguin Random House. Titeln ges ut i USA i tryckt form, som ebok och ljudbok på samma gång.

I januari 2018 kommer Norstedts att ge ut den på svenska. Titeln är ännu inte officiell.

– Den kommer blixtöversättas, säger Olle Lidbom, kommunikationschef på Norstedts.

Darker är en efterlängtad uppföljare till Grey (2015), samma historia som i Femtio nyanser av honom fast berättad ur den manliga huvudkaraktären Christian Greys perspektiv. Denna gång fortsätter storyn med Femtio nyanser av mörker med Grey som berättarröst.

Publishers Weekly rapporterar att Grey ska ha sålt så mycket som 4 miljoner exemplar runtom i världen. Grey sålde väldigt bra även i Sverige och låg på topp 10 i fyra månader.

EL James säger i ett uttalande att inuti Christian Greys huvud är en fascinerande plats att befinna sig på.

– I Grey fick vi den första glimten av vad Christian går igång på, men i Darker kommer vi att gå ännu djupare, in i hans smärtsammaste minnen och de möten som gjorde honom till den skadade, krävande man som Ana blir förälskad i, säger James.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL