fbpx

Barnutställningen LasseMaja & Cirkusmysteriet – ett lekfullt inslag på Bokmässan

Klara Svae från Barnutställningar.nu på Bokmässan 2017. Foto: Anna von Friesen.

På Bokmässan finns inte bara böcker. En ny utställare för 2017 är Barnutställningar.nu, som visar upp sin utställning baserad på barnboken Cirkusmysteriet.

Under Bokmässan i Göteborg lockades många besökare, både stora och små, till en samling färgglada lekstugor i A-hallen. Installationen är en turnerande barnutställning baserad på boken Cirkusmysteriet (del 3 i serien LasseMajas detektivbyrå) av Martin Widmark och Helena Willis. Boken gavs ut 2003 av Bonnier Carlsen, som även är samarbetspartner till företaget Barnutställningar.nu som har skapat utställningen.

Det är första gången Barnutställningar är på plats på Bokmässan.

ANNONS

– Om jag har förstått rätt så är det här första gången som mässan satsar på lite mer barnutrymmen, med bland annat Barnsalongen, säger Klara Svae från Barnutställningar.

Kakmysteriet, med nyskrivna frågor av Martin Widmark.
Kakmysteriet, med nyskrivna frågor av Martin Widmark.

Temat för utställningen är leka, lära, läsa, och i utställningens små rum finns många böcker på olika språk som barnen kan läsa. Det finns också ett mysterium man kan lösa, där barnen får hjälpa Sara Bernard att hitta vem som har ätit upp hennes kakor, med frågor skrivna av Martin Widmark.

Utställningen med LasseMaja är ny för 2017 och turnerar runt på olika bibliotek. Intresset har enligt Klara Svae varit väldigt stort.

– Redan nu är utställningen nästan fullbokad hela nästa år. Det är otroligt roligt!

Hon berättar att Barnutställningar även tar fram lärarhandledningar till sina utställningar, för att kunna fördjupa upplevelsen och för att pedagogisk personal ska kunna motivera ett besök. Allt är kopplat till läroplanen och man kan jobba med boken innan besöket, under och efter besöket.

Hur är intresset för utställningen på mässan?
– Det har varit jättemycket nyfikna bibliotekarier, lärare, glada barn och föräldrar. Vi har fått en hel del nya kontakter. Vissa delar av Sverige som vi inte har lyckats nå tidigare har vi fått kontakt med nu, och det är jättekul. Vi vill kunna besöka hela landet!

20170928_124511

LasseMaja

20170929_104401

20170928_124612
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny