fbpx

Kerstin Almegård blir Bonnier Faktas nya förläggare

Kerstin Almegård

I höst byter Kerstin Almegård förlag från Norstedts till Bonnier Fakta. Med sig i bagaget har hon en gedigen erfarenhet. 

Bonnier Fakta har rekryterat Kerstin Almegård som förläggare. Senast kommer Kerstin från Norstedts där hon varit verksam som förlagsredaktör och pocketansvarig i fem år. Sedan 2014 är Kerstin med i styrelsen för svenska PEN och har tidigare arbetat med illustrerad facklitteratur, POD-produktioner samt som redaktör för Semic. Med det bagaget tar hon förutom breda erfarenheter även med sig ett välgrundat nätverk till Bonnier.

– Jag är övertygad om att hon dessutom kommer att bidra mycket till hela förlaget med sin professionella, trygga och varma personlighet, säger Anna-Lena Hernvall, redaktionschef på Bonnier Fakta, i ett pressmeddelande. Hon är en betydelsefull rekrytering till Bonnier Faktas starka redaktion likväl som för våra fantastiska författare.

ANNONS

Enligt pressmeddelandet känner Kerstin själv extra starkt för faktaböcker och ser med glädje på sitt nya uppdrag:

– Bonnier Fakta är ett förlag som i mina ögon alltid stått för en mycket gedigen, intressant och varierad utgivning, säger hon. Själv har jag lång erfarenhet från flera olika förlag av att arbeta med illustrerad facklitteratur och det är ett område som mitt hjärta slår extra hårt för! Det ska bli väldigt kul och stimulerande att bidra med mina kunskaper och idéer till en redan stark redaktion.

Kerstin tillträder tjänsten på Bonnier Fakta den 20 november 2017.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sarah Perfekt

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.

sarah@boktugg.se

Stäng meny