fbpx

Martin Widmark och Helena Willis möter lässugna fyror

Martin Widmark och illustratören Helena Willis på Bokmässan 2017. Foto: Anna von Friesen

I ett läsfrämjande projekt arrangerat av BTJ i samarbete med Bonnier Carlsen får klass 4 från Vällsjöskolan varsitt signerat exemplar av Slottsmysteriet.

Projektet är en så kallad Läskick som ingår i det större initiativet Läspeppen, som drog igång för ungefär ett år sedan. I denna Läskick får klass 4 från Vällsjöskolan träffa författaren Martin Widmark och illustratören Helena Willis på Bokmässan, få varsitt signerat exemplar av Slottsmysteriet, för att sedan under hösten arbeta med boken i klassen. Bakom projektet står BTJ i samarbete med Bonnier Carlsen.

– Vi har valt ut en klass som ska jobba med Slottsmysteriet under hösten. Det här är startskottet, att barnen får träffa Martin Widmark och Helena Willis. Under hösten kommer de att dokumentera sitt arbete med boken på Läspeppens Facebooksida. Så där kan man följa arbetet, säger Emma Kindblom från BTJ.

ANNONS

Exakt hur upplägget för arbetet med boken kommer att bli återstår att se för den som är intresserad, men klassen kommer bland annat att ha en läsecirkel och jobba med deckartema.

Det här är BTJ:s andra Läskick, den första var med författaren Kajsa Gordan och Rabén & Sjögren, där olika klasser tävlade om ett författarbesök. Då var det en klass i Malmö som vann. Emma berättar att tanken är att BTJ ska ha två Läskickar per termin där de gör något läsfrämjande tillsammans med en skolklass.

– Intresset är stort för Läspeppen hittills, det märks att det är många som vill jobba läsfrämjande!


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny