fbpx

Martin Widmark och Helena Willis möter lässugna fyror

Martin Widmark och illustratören Helena Willis på Bokmässan 2017. Foto: Anna von Friesen

I ett läsfrämjande projekt arrangerat av BTJ i samarbete med Bonnier Carlsen får klass 4 från Vällsjöskolan varsitt signerat exemplar av Slottsmysteriet.

Projektet är en så kallad Läskick som ingår i det större initiativet Läspeppen, som drog igång för ungefär ett år sedan. I denna Läskick får klass 4 från Vällsjöskolan träffa författaren Martin Widmark och illustratören Helena Willis på Bokmässan, få varsitt signerat exemplar av Slottsmysteriet, för att sedan under hösten arbeta med boken i klassen. Bakom projektet står BTJ i samarbete med Bonnier Carlsen.

– Vi har valt ut en klass som ska jobba med Slottsmysteriet under hösten. Det här är startskottet, att barnen får träffa Martin Widmark och Helena Willis. Under hösten kommer de att dokumentera sitt arbete med boken på Läspeppens Facebooksida. Så där kan man följa arbetet, säger Emma Kindblom från BTJ.

ANNONS

Exakt hur upplägget för arbetet med boken kommer att bli återstår att se för den som är intresserad, men klassen kommer bland annat att ha en läsecirkel och jobba med deckartema.

Det här är BTJ:s andra Läskick, den första var med författaren Kajsa Gordan och Rabén & Sjögren, där olika klasser tävlade om ett författarbesök. Då var det en klass i Malmö som vann. Emma berättar att tanken är att BTJ ska ha två Läskickar per termin där de gör något läsfrämjande tillsammans med en skolklass.

– Intresset är stort för Läspeppen hittills, det märks att det är många som vill jobba läsfrämjande!

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.