ANNONS

Martin Widmark och Helena Willis möter lässugna fyror

Martin Widmark och illustratören Helena Willis på Bokmässan 2017. Foto: Anna von Friesen

I ett läsfrämjande projekt arrangerat av BTJ i samarbete med Bonnier Carlsen får klass 4 från Vällsjöskolan varsitt signerat exemplar av Slottsmysteriet.

Projektet är en så kallad Läskick som ingår i det större initiativet Läspeppen, som drog igång för ungefär ett år sedan. I denna Läskick får klass 4 från Vällsjöskolan träffa författaren Martin Widmark och illustratören Helena Willis på Bokmässan, få varsitt signerat exemplar av Slottsmysteriet, för att sedan under hösten arbeta med boken i klassen. Bakom projektet står BTJ i samarbete med Bonnier Carlsen.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

– Vi har valt ut en klass som ska jobba med Slottsmysteriet under hösten. Det här är startskottet, att barnen får träffa Martin Widmark och Helena Willis. Under hösten kommer de att dokumentera sitt arbete med boken på Läspeppens Facebooksida. Så där kan man följa arbetet, säger Emma Kindblom från BTJ.

Exakt hur upplägget för arbetet med boken kommer att bli återstår att se för den som är intresserad, men klassen kommer bland annat att ha en läsecirkel och jobba med deckartema.

Det här är BTJ:s andra Läskick, den första var med författaren Kajsa Gordan och Rabén & Sjögren, där olika klasser tävlade om ett författarbesök. Då var det en klass i Malmö som vann. Emma berättar att tanken är att BTJ ska ha två Läskickar per termin där de gör något läsfrämjande tillsammans med en skolklass.

– Intresset är stort för Läspeppen hittills, det märks att det är många som vill jobba läsfrämjande!

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se