ANNONS

Risky Romance ny Word Audio-label för erotik och romance

Word Audio lanserar ny label - Risky Romance.

Ljudboksförlaget Word Audio lanserar en ny label – Risky Romance – för erotik och romance. Dessutom presenterar de ett exklusivt samarbetsavtal med ytterligare ett förlag.
– Romance och erotik är populära men ofta förminskade genrer. Helt tydligt är dock att lyssnare och läsare är väldigt intresserade av att få mer, både i Sverige och globalt, säger Jessica Rudin som är förläggare på Word Audio Publishing Intl. (WAPI).

WAPI:s nya label får alltså namnet Risky Romance och där kommer förlaget att ge ut en stor variation av romance med underkategorier. Risky Romance anspelar på kittlingen i ämnen som engagerar och lockar lyssnare som söker spänning i vardagen.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

– Labelns underkategorier kommer att vara en blandning av romance, erotik och lättsam spänning där driv och njutning för stunden står i fokus, säger Jessica.

När förlaget presenterar satsningen så konstaterar man också att ”Det bästa med ljudböcker är att man har händerna fria … ” vilket kan ge en liten föraning om hur vågade en del böcker kommer att vara.

Utgivningen kommer dels att vara kommande och tidigare utgivna titlar, bl.a. genom ett nytt exklusivt samarbetsavtal med L.C. Förlag (som bland annat ger ut erotik, romance och fantasy) men även med utgivning från andra förlag.

– Jag tycker det ska bli väldigt kul att samarbeta med WAPI och se hur vi tillsammans kan hjälpas åt att låta författarna nå läsare på helt annat vis än vi hittills kunnat. Tror det kommer bli väldigt givande för både oss som växande förlag men även för våra författare – både debutanter som de som befunnit sig i branschen lite längre, säger Yamile Andreasson Craig, VD på L.C. Förlag.

ANNONS

WAPI har sedan tidigare ett samarbetsavtal med Vulkan, Lava och Calidris. Tillsammans med andra nya samarbetspartners kommer WAPI även att ge ut titlar som specialskrivits för Risky Romance med tanke på ljud- och eboksanvändarna.

– Bakom detta nya material står både mindre författarskap och mer väletablerade författare. Lite längre fram kommer WAPI/Risky Romance även att leta efter nya talanger inom dessa sköna genrer, säger Jessica.

Word Audio Publishing Intl. planerar att ge ut ca 25 titlar per år under Risky Romance-labeln. Under hösten släpps mellan 5 – 10 titlar och fler är under inspelning och kommer att ges ut löpande.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se