ANNONS

Norstedts Live vill bli litteraturens Way out West

Olle Lidbom, Norstedts. Foto: Annika af Klercker

Förlaget Norstedts kör i år för första gången sin litteraturfestival på Riddarholmen i Stockholm. I framtiden hoppas man växa till en litterär folkfest.

Ett av Sveriges största förlag, Norstedts, vill vara med och grunda fler fysiska platser för litteraturen och möten i dess kölvatten. Visionen är att starta en litteraturens Way out west – en stor festival med böckerna i centrum. I år tar man ut riktningen mot ett sådant arrangemang och den 26 augusti hålls en lite mindre och intimare festival, Norstedts Live, på innergården till förlagshuset på Riddarholmen i Stockholm.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss gärna att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Bli en INSIDER från 96 öre per dag. Du kan också ge ett bidrag på 25 kr eller kanske 500 kr. Eller helt valfritt belopp. Vi tar även Swish

– Intresset för böcker, författare och berättelser är enormt, säger Olle Lidbom, kommunikationschef för Norstedts. Att då skapa fler platser för samtal och yttrandefrihet känns naturligt. Vi presenterar våra böcker för media och återförsäljare men inte direkt till läsarna, så det steget känns inte långt att ta.

I ett pressmeddelande från förlaget säger Lidbom också att förlagets uppdrag inte bara handlar om att nå ut i tryckt form utan även i fysiken:

ANNONS

– Läsarna vill träffa våra författare, och författarna sina läsare. Bokmässan i Göteborg är en sådan plats, men vi vill skapa fler, fortsätter han i pressmeddelandet.

Tankarna om en festival föddes i våras och redan nu finns tillväxtplaner inför nästa år med önskan om att bjuda in bl a internationella gäster. Förlagets förhoppning är att hela Riddarholmen i slutänden ska gunga till takterna av intressanta författarsamtal och möten inför stora skaror av litteraturintresserad publik. Ungefär som Way out west fast med en lite annan gemensam beröringspunkt.

I år hålls festivalen på förlagshusets innergård – det första öppna eventet någonsin sedan huset uppfördes 1880. 200 biljetter för 195 kr stycket är släppta och på scenen kommer bland andra Johannes Anyuru, Brita Zackari, Laura Lindstedt, Ebba Witt Brattström, Marie Göranzon och Moa Herngren samt bandet Ingenting att finnas.

– Riddarholmen är den svenska bokens vagga: det var här den första svenska boken trycktes 1483, säger Olle. Riddarholmen är också en central plats med många fina lokaler. Jag hoppas festivalen kan växa till att innefatta även andra förlag i framtiden. Men i år är det Norstedts författare som är inbjudna.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel, via smidig kortbetalning25 kr eller 150 kr eller välj annat belopp. Du kan även swisha till 123-483 18 71klicka här för QR-kod. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Är du författare eller jobbar i branschen? Då ska du prenumerera på INSIDER Basic eller Business och läsa Skrivtugg och Analysbrevet.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sarah Perfekt

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.

sarah@boktugg.se