Nytt stort avtal för Wattpad med HarperCollins

Nyligen skrev Wattpad ett stort samarbetsavtal med Hachette Romans i Frankrike. Nu presenteras ett avtal med ett nytt storförlag – HarperCollins.

Det är Publishing Perspectives som berättar att HarperCollins Children’s Books i Kanada kommer att jobba med att ge ut tonårsberättelser från Wattpad på traditionellt sätt.

Wattpad har en räckvidd som få andra aktörer och dessutom data på exakt vad som läses av besökarna. Boktugg har vid åtskilliga tillfällen berättat om Wattpads tillväxt. Idag har de 55 miljoner aktiva användare – varje månad. Dessa spenderade tillsammans motsvarande 1700 år med att läsa YA-berättelser på Wattpad, enligt företaget.

– Wattpad är som ett publiceringscentrerat social nätverk och hjälper oss att få kontakt med nya författare och läsare. Jag är säker på att detta kommer att leda till utgivning av några fantastiska nya talanger, säger Sara Sargent, executive editor på HarperCollins.

Nu framstår Wattpad allt mer som en språngbräda till förlagsutgivning, en plattform där författare kan bygga upp en fanbase och testa berättelser innan de sedan plockas upp av traditionella förlag och förädlas. Det mesta av det som publiceras på Wattpad är förstås oredigerat, vilket samtidigt innebär en charmfaktor.

Nyligen presenterade Wattpad ett samarbete med Hachette Romans i Frankrike. Där kommer böckerna som ges ut även att bära Wattpads logga. Hur det kommer att se ut med HarperCollins Wattpad-böcker framgår inte.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL