ANNONS

Nytt stort avtal för Wattpad med HarperCollins

Nyligen skrev Wattpad ett stort samarbetsavtal med Hachette Romans i Frankrike. Nu presenteras ett avtal med ett nytt storförlag – HarperCollins.

Det är Publishing Perspectives som berättar att HarperCollins Children’s Books i Kanada kommer att jobba med att ge ut tonårsberättelser från Wattpad på traditionellt sätt.

Wattpad har en räckvidd som få andra aktörer och dessutom data på exakt vad som läses av besökarna. Boktugg har vid åtskilliga tillfällen berättat om Wattpads tillväxt. Idag har de 55 miljoner aktiva användare – varje månad. Dessa spenderade tillsammans motsvarande 1700 år med att läsa YA-berättelser på Wattpad, enligt företaget.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

– Wattpad är som ett publiceringscentrerat social nätverk och hjälper oss att få kontakt med nya författare och läsare. Jag är säker på att detta kommer att leda till utgivning av några fantastiska nya talanger, säger Sara Sargent, executive editor på HarperCollins.

Nu framstår Wattpad allt mer som en språngbräda till förlagsutgivning, en plattform där författare kan bygga upp en fanbase och testa berättelser innan de sedan plockas upp av traditionella förlag och förädlas. Det mesta av det som publiceras på Wattpad är förstås oredigerat, vilket samtidigt innebär en charmfaktor.

Nyligen presenterade Wattpad ett samarbete med Hachette Romans i Frankrike. Där kommer böckerna som ges ut även att bära Wattpads logga. Hur det kommer att se ut med HarperCollins Wattpad-böcker framgår inte.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se