fbpx

Nytt stort avtal för Wattpad med HarperCollins

Nyligen skrev Wattpad ett stort samarbetsavtal med Hachette Romans i Frankrike. Nu presenteras ett avtal med ett nytt storförlag – HarperCollins.

Det är Publishing Perspectives som berättar att HarperCollins Children’s Books i Kanada kommer att jobba med att ge ut tonårsberättelser från Wattpad på traditionellt sätt.

Wattpad har en räckvidd som få andra aktörer och dessutom data på exakt vad som läses av besökarna. Boktugg har vid åtskilliga tillfällen berättat om Wattpads tillväxt. Idag har de 55 miljoner aktiva användare – varje månad. Dessa spenderade tillsammans motsvarande 1700 år med att läsa YA-berättelser på Wattpad, enligt företaget.

– Wattpad är som ett publiceringscentrerat social nätverk och hjälper oss att få kontakt med nya författare och läsare. Jag är säker på att detta kommer att leda till utgivning av några fantastiska nya talanger, säger Sara Sargent, executive editor på HarperCollins.

ANNONS

Nu framstår Wattpad allt mer som en språngbräda till förlagsutgivning, en plattform där författare kan bygga upp en fanbase och testa berättelser innan de sedan plockas upp av traditionella förlag och förädlas. Det mesta av det som publiceras på Wattpad är förstås oredigerat, vilket samtidigt innebär en charmfaktor.

Nyligen presenterade Wattpad ett samarbete med Hachette Romans i Frankrike. Där kommer böckerna som ges ut även att bära Wattpads logga. Hur det kommer att se ut med HarperCollins Wattpad-böcker framgår inte.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny