ANNONS

Vita huset. Foto: Fotolia

Tomma sidor hemligheten bakom flera storsäljare i USA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

En bok rekommenderad av Donald Trump klättrade snabbt på topplistorna. Den har följts av flera på samma tema. Böcker med helt blanka sidor är en trend i USA och Boktugg har testat.

Man skulle kunna kalla det för humorböcker. Man kan säga att president Donald Trump hittade en bok som han orkade läsa från pärm till pärm när han twittrade:


ANNONS


A great book for your reading enjoyment: "REASONS TO VOTE FOR DEMOCRATS" by Michael J. Knowles.
Trumps tweet: A great book for your reading enjoyment: ”REASONS TO VOTE FOR DEMOCRATS” by Michael J. Knowles.

Boken är 256 sidor tjock. Men förutom titelsida, innehåll och kapitelrubriker så innehåller den inga tomma ord utan enbart tomma sidor.


ANNONS


Reasons to Vote for Democrats av Michael Knowles Treshold Editions ISBN: 9781501180125 Utgiven: 2014-04-01 [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]
Reasons to Vote for Democrats
av Michael Knowles
Treshold Editions
ISBN: 9781501180125
Utgiven: 2014-04-01
[ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]
Efter Trumps stöd för boken så rusade den uppför topplistorna (den låg ett tag på 85:e plats över Amazons mest sålda titlar totalt och under några timmar rent av högst upp på listan). Oregon-demokraten Oregon Cylvia Hayes ”skrev” redan i december 2016 en egen bok med titeln Surprising Reasons to Think That Trump Will Be a (Bigly) Great President! Lite mer snabbläst, eller snabbläddrad, med sina 150 (blanka) sidor.

Dessa två titlar är inte de enda som är fyllda med tomma sidor. Enligt The Guardian kan läsare (?) välja bland titlar som Why Trump Deserves Trust, Respect and Admiration; Reasons to Vote for Republicans: An Incomprehensible Guide och alltså Reasons to Vote for Democrats. De påpekar också att Ebury Press redan 2014 gav ut boken The Wit and Wisdom of Nigel Farage – som även den är helt blank.

”Men de enda skratt jag hör kring tomma böcker är förläggarnas när de stoppar intäkterna i fickan från böcker som är lika subtila och avslöjande som ett slag i skallen. Kanske det roligaste som kommer fram från allt detta är att Trump fortfarande inte har rekommenderat en bok (förutom sina egna) som innehåller ord.”, skriver Danuta Kean på The Guardian.

Knowles bok är utgiven av Threshold Editions, Simon & Schusters imprint som har en konservativ utgivningsprofil och hade planerat att ge ut Milo Yiannopoulos bok Dangerous men sedan ångrade sig och bestämde sig för att inte ge ut den.

Innehållet i de här blanka böckerna är inte lika kontroversiellt. Eller, juristerna (?) har sett till att beskrivningen av Knowles bok avslutas med friskrivningen ”Vänsteradvokater kräver att vi deklarerar att boken är mestadels bland och innehåller exakt 1235 ord”.

Den har till och med gett upphov till en hel bok som handlar om vad andra författare kan lära sig av Knowles. Bill Platt har skrivit Reverse Engineering Book Marketing Success: The Tale of the Best Seller ”Reasons to Vote for Democrats”.

Anledningar att inte läsa böcker av Sölve Dahlgren Dahlgrens Förlag ISBN: 9789186913069 Utgiven: 2017-05-11 [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]
Anledningar att inte läsa böcker
av Sölve Dahlgren
Dahlgrens Förlag
ISBN: 9789186913069
Utgiven: 2017-05-11
[ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]
Jag blev så inspirerad av den här nya trenden att jag bestämde mig för att testa den på den svenska marknaden. Så jag ägnade flera (eller två) timmar åt att skriva en ny bok på rekordtid. Formgivning och korrekturläsning av inlagan gick snabbt. Beställde provtryck och fick vänta några dagar på den. Lite orolig över att någon konkurrent skulle hinna före – både med den här artikeln och själva bokidén.

Men nu är den lanserad. Den bör gå att köpa hos alla nätbokhandlare och givetvis i välsorterade bokhandlare inom kort även om den av förklarliga skäl inte är centralt insåld. Men redan nu finns den här nedan i världens minsta nätbokhandel som jag också passade på att starta igår kväll när boken publicerades.

Här nedan finns boken Anledningar att inte läsa böcker.

 ❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

InnebandyPiraterna 6

Ny bok i succéserien InnebandyPiraterna

Äntligen kan du läsa fortsättningen på den spännande serien InnebandyPiraterna. Efter flera års väntan har den sjätte boken släppts och under hösten 2021 kommer även bok sju och åtta som tillsammans utgör en trilogi som avslutar serien.

Den första boken i serien InnebandyPiraterna släpptes 2009 och blev en bästsäljare bland innebandyspelare och andra idrottsintresserade ungdomar. Den och efterföljande fyra böcker har sedan dess sålts i över 15 000 exemplar.

Idrottsromanerna – som främst läses av barn och ungdomar mellan 10 och 16 år – följer ett svenskt lag på den globala (fiktiva) proffstouren Floorball World Tour. Läsarna får uppleva spännande äventyr både på och utanför plan.

Författaren och journalisten Sölve Dahlgren har följt innebandyn sedan början av 1990-talet och i den här bokserien låter han fantasin flöda och ger en bild av vad som skulle kunna hända om någon bestämde sig för att förvandla innebandyn till en av de allra största sporterna.

Skaffa ditt exemplar av InnebandyPiraterna #6 redan idag.

(...) Läs hela artikeln »