fbpx

Flera nya ansikten i NOFF-styrelsen för 2017

Nordiska Oberoende Förlags Förening (NOFF) har haft årsmöte. Det blev omval för ordförande Anna von Schéele (ljudboksförlaget A Nice Noise). Dessutom valdes tre nya ledamöter in i styrelsen.

– Jag tycker att valberedningen fick till en spännande mix av personer och representerade förlag i årets styrelse. Vi kommer att fortsätta jobba med tema-kvällar och utbildningar för våra förlag under året, säger Anna von Schéele.

I samband med årsmötet var Akademibokhandeln inbjudna att berätta om hur införsäljningsarbetet går till och hur många titlar som faktiskt köps in.

ANNONS

– Det är ett bra exempel på hur vi kan öka kunskapen, inte minst hos mindre nystartade förlag. Inom NOFF finns det alltifrån små förlag som omsätter ett par hundra tusen kronor upp till mellanstora förlag som Piratförlaget och Lind & Co som omsätter mer än 50 miljoner kronor. Men vi har alla den gemensamma drivkraften att ge ut böcker som vi brinner för, säger Anna von Schéele.

NOFF har idag dryg 200 medlemsförlag. Ett par av förlagen är dubbelanslutna och är medlemmar även i Förläggareföreningen.

– Vi har en bra dialog med Förläggareföreningen och så sent som förra veckan arrangerade vi en medlemsträff där Kristina Ahlinder berättade om deras verksamhet och vilka frågor de driver. Våra föreningar kompletterar varandra och kan samarbeta på flera sätt.

ANNONS

Slutligen låter vi styrelsen i NOFF presentera sig själva (siffran avser alltså bilden överst så att du kan se vem som är vem):

1. Ordförande Anna von Schéele/A Nice Noise
Efter många år inom modebranschen i Paris ramlade hon, via ekonomutbildning och tjänster som affärsutvecklare och marknadsförare inom bla IT/finans-branschen, in i förlagsbranschen sommaren 2010 då Anna blev med företag. A Nice Noise. Av en händelse sprang hon in i titeln ”En dag” som blev förlagets första roman och en storsäljare. Idag kallar Anna sitt förlag för ljudboksförlag och har överraskats av att ge ut både Augustpris- och Nobelprisvinnare och har även kommit att producerar ljudböcker på uppdrag av andra.

2. Kassör Lasse Jexell/Piratförlaget
Säljare sedan barnsben. Har gått från korv, kött och ost via kontorsvaror till böcker. Första kundbesöket i bokhandeln var 1995. Började på Bästsäljarna (säljbolag för böcker) 2003 och flyttade in på Piratförlaget 2006. Har idag hand om försäljningen av fysiska böcker mot bokhandeln samt ansvarar för Piratförlagets digitala försäljning.

Gör som 5000+ andra Boktuggläsare ...

... prenumerera på vårt nyhetsbrev (kostnadsfritt). I din mejlbox varje vecka så du inte missar några viktiga nyheter i bokbranschen.

Din epostadress används enbart av Boktugg och delas aldrig med tredje part.

3. Ledamot Sofia Ejheden/Kalla Kulor förlag & Lavender Lit
Hamnade i förlagsbranschen efter studier i litteraturvetenskap, förlagskunskap och svenska. Började jobba på Kalla Kulor Förlag 2012 och grundade två år senare systerförlaget Lavender Lit, som ger ut feelgood och böcker för unga vuxna. Arbetar som förläggare och är numera även delägare i de två förlagen.

4. Vice ordförande Louise Bäckelin/Louise Bäckelin Förlag
Har på olika sätt arbetat i bokbranschen sedan 1997. I grund och botten är hon civilekonom och efter att ha prövat på vitt skilda branscher som oljebranschen, IT och hudvård/kosmetik landade hon i bokbranschen. Hon har arbetat i rena försäljningskanaler, som Bonniers Bokklubbar, på sekundärutgivande förlag som Månpocket och Pocketförlaget och driver nu sedan knappt ett år tillbaka sitt eget förlag, Louise Bäckelin Förlag.

5. Ledamot Jenny Tenenbaum / Tenenbaum Publishing
Driver förlaget Tenenbaum Publishing, samt frilansfirman Tenenbaum Text. Våren 2000 klev hon för första gången in i förlagsbranschen som praktikant på Natur och Kultur och blev kvar i sju år. Jobbade initialt med PR och sedan som redaktör. Mellan 2007 och 2011 arbetadehon som förläggare på Norstedts med memoarer och biografier, debatt- och reportageböcker. Sedan dess har hon jobbat med olika förlag och gjort allt från redigeringar, sättningar, omslag, samt projektlett hela bokprojekt.

6. Sekreterare och admin Anna Granlund/North Chapter/Bokförlaget i norr
Språklärare i grunden (svenska, engelska och spanska) som arbetat flera år inom både bokbranschen och reklambranschen, i både Stockholm och Umeå, har startar det Norrlandsbaserade förlaget North Chapter, med säte i Umeå. Delar sin vardag mellan Umeå-Stockholm och är på väg till Kina i maj för att tävla i The Gourmand Awards med förlagets cocktailbok ”Salongs i Norrland”.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.