Storytel släpper Harry Potter på svenska och engelska

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Redan i januari kan du lyssna till Harry Potter som ljudbok på engelska hos Storytel. Men senare i år släpps de även på svenska – exklusivt på Storytel.

Storytel meddelade idag att man snart kommer att kunna lyssna till Harry Potter-böckerna på engelska, inlästa av den brittiske skådespelaren Stephen Fry. De släpps nu i januari.

Men den riktigt stora nyheten är dock att ”senare i år släpps böckerna om Harry Potter på svenska, men i sann Hogwarts-anda är exakt släppdatum och inläsare hemliga ännu en tid …”

Harry Potter-böckerna är på senare år utgivna av Rabén & Sjögren (som numera ägs av Storytel), inklusive den nya boken Harry Potter och Det fördömda barnet som släpptes i oktober på svenska. När det gäller ljudboken blir det alltså Storytel som tar hand om audiorättigheterna från Pottermore.

Och det som är riktigt spännande i sammanhanget – de nya svenska Harry Potter-inläsningarna släpps exklusivt på Storytel. En intressant

Bonnier Audio gav 2004 ut tre titlar på svenska (Harry Potter och Hemligheternas kammare, Harry Potter och Fången från Azkaban samt Harry Potter och De vises sten)  med Krister Henriksson som inläsare. Men dessa är inte längre tillgängliga via svenska nätbokhandlare.

J.K. Rowling är författaren till de numera åtta böckerna om Harry Potter, böcker som är älskade av läsare över hela världen och som slagit alla rekord. Serien har sålt över 450 miljoner exemplar, översatts till 78 språk och blivit åtta filmsuccéer.

Den första boken om Harry Potter, Harry Potter och De vises sten, publicerades 1997 i Storbritannien, och utkom 1999 på svenska.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.