Storytel släpper Harry Potter på svenska och engelska

Redan i januari kan du lyssna till Harry Potter som ljudbok på engelska hos Storytel. Men senare i år släpps de även på svenska – exklusivt på Storytel.

Storytel meddelade idag att man snart kommer att kunna lyssna till Harry Potter-böckerna på engelska, inlästa av den brittiske skådespelaren Stephen Fry. De släpps nu i januari.

Men den riktigt stora nyheten är dock att ”senare i år släpps böckerna om Harry Potter på svenska, men i sann Hogwarts-anda är exakt släppdatum och inläsare hemliga ännu en tid …”

Harry Potter-böckerna är på senare år utgivna av Rabén & Sjögren (som numera ägs av Storytel), inklusive den nya boken Harry Potter och Det fördömda barnet som släpptes i oktober på svenska. När det gäller ljudboken blir det alltså Storytel som tar hand om audiorättigheterna från Pottermore.

Och det som är riktigt spännande i sammanhanget – de nya svenska Harry Potter-inläsningarna släpps exklusivt på Storytel. En intressant

Bonnier Audio gav 2004 ut tre titlar på svenska (Harry Potter och Hemligheternas kammare, Harry Potter och Fången från Azkaban samt Harry Potter och De vises sten)  med Krister Henriksson som inläsare. Men dessa är inte längre tillgängliga via svenska nätbokhandlare.

J.K. Rowling är författaren till de numera åtta böckerna om Harry Potter, böcker som är älskade av läsare över hela världen och som slagit alla rekord. Serien har sålt över 450 miljoner exemplar, översatts till 78 språk och blivit åtta filmsuccéer.

Den första boken om Harry Potter, Harry Potter och De vises sten, publicerades 1997 i Storbritannien, och utkom 1999 på svenska.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL