Julkalendern 2016 – lucka 3: Ingrid Elfberg

I tredje luckan hittar vi Ingrid Elfberg, författare som är aktuell med sin fjärde thriller med titeln Monster. Hon har också ett par fina boktips.

Varje dag fram till julafton har vi bett folk i bokbranschen tipsa om de bästa böckerna de läst under året som de vill rekommendera till andra inför jul. Ingrid Elfberg släppte nyligen sin fjärde thriller – Monster.
– Jag utgår som vanligt från Göteborg men gör i denna en utflykt till mina hemtrakter i Jämtland och Östersund. Det är en psykologisk thriller om mobbing, svek och passioner, om vem man kan bli när man aldrig blir sedd, inte ens av den du älskar allra mest.
– Och jag har börjat skriva på min femte thriller som också den tar avstamp i Göteborg.

Så vi går rask vidare till Ingrids boktips i de tre kategorierna:

Bokomslag-Onda-flickorSkönlitterär vuxenbok: Onda flickor av Alex Marwood.
En sommar i slutet av 80-talet döms två unga flickor för mord. Tjugofem år senare möts de igen av en slump. Bägge är beredda att gå mycket långt för att skydda sin ruskiga hemlighet.
Det är en helt fantastisk intrig, psykologiskt djup, mörk och komplex. Dessutom en rå och osentimental skildring av en nedgången stad vid Engelska kanalen befolkad av desillusionerade och obehagliga karaktärer. En historia som fastnar och inte bara passerar.

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

Bokomslag-Tala-som-TedFackbok: Tala som TED av Carmine Gallo
En analys av hundratals TED-tal och en rad intervjuer med de mest uppskattade talarna men också forskare inom psykologi, kommunikation och nerovetenskap för att komma närmare hemligheterna med ett riktigt bra TED-tal. En riktig guldgruva för den som, likt mig, ofta står på scenen och ska berätta om skrivandet, kreativitet och få en publik engagerad. Lider du av scenskräck eller helt enkelt kör på i gamla invanda hjulspår när det är dags för nästa författarafton, rekommenderar jag denna varmt.

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

Bokomslag-Nordiska-gudarBarn/ungdomsbok: Nordiska gudar av Johan Egerkrans
Jag älskar fornnordiska sagor och eddorna om våra forna gudar och deras äventyr. Här finns många av de mest fantasieggande sagorna och även fakta om vidunder och gudar som befolkade Asgård, Jotunheim och underjorden. Boken är också rikt och mycket vackert illustrerad.

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

 

Hur firar du din jul och vilken bok har du sparat för att läsa under julhelgerna?
– Min jul blir lugn och stilla med riktig gran som vi ska hugga ute i skogen, vi får se ifall katten mördar den eller inte, utvalda godsaker på julbordet, umgänge med familj och vänner, promenader och tid att läsa men framför allt att slipa fram nästa thriller ur all research.
Den bok jag sparat är Åsne Seierstads Två systrar, om radikalisering och unga flickor som väljer att ansluta sig till IS.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL