ANNONS

Storytel tar in 100 miljoner kr i riktad nyemission

Foto Daniel Roos

Även om Storytel redovisar nya rekordsiffror i antal abonnenter och intäkter behöver bolaget mer kapital för att finansiera sin fortsatta tillväxt. Nu tar bolaget in 100 miljoner kr i en riktad nyemission från bland annat Swedbank Fonder och Handelsbanken Fonder.

Eftersom Storytel är börsnoterat så meddelas den här informationen i ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen:

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss gärna att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Bli en INSIDER från 96 öre per dag. Du kan också ge ett bidrag på 25 kr eller kanske 500 kr. Eller helt valfritt belopp. Vi tar även Swish

Storytel AB (publ) har, med stöd av det bemyndigande styrelsen erhöll på bolagets årsstämma den 16 maj 2016, beslutat om en riktad kontantemission av 2 500 000 aktier av serie B till en teckningskurs om 40,0 kronor per aktie. Teckningskursen i nyemissionen har fastställts genom ett så kallat ”private placement”-förfarande lett av ABG Sundal Collier och skedde till rådande marknadspris. ABG Sundal Collier kommer att vara tecknare i emissionen för fem investerares räkning. Investerarna är samtliga större institutionella investerare såsom Swedbank Robur Fonder AB och Handelsbanken Fonder och emissionen om 100 Mkr fördelar sig dem emellan.

Skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att bredda den institutionella ägarbasen och på ett tidseffektivt sätt möjliggöra kapitalanskaffning. Emissionslikviden avses användas för återbetalning av brygglån som upptogs i samband med förvärvet av Norstedts Förlagsgrupp samt för att möjliggöra en högre takt av investeringar och värdeskapande förvärv. Genom nyemissionen kommer bolaget tillföras 100 Mkr före transaktionskostnader.

Nyemissionen innebär en utspädningseffekt om cirka 5,2 procent i förhållande till antalet aktier av serie B i bolaget genom att antalet utestående aktier av serie B ökar till 47 846 548.

ABG Sundal Collier har engagerats som Lead Manager och Bookrunner i samband med nyemissionen och Baker & McKenzie agerar legal rådgivare.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel, via smidig kortbetalning25 kr eller 150 kr eller välj annat belopp. Du kan även swisha till 123-483 18 71klicka här för QR-kod. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Är du författare eller jobbar i branschen? Då ska du prenumerera på INSIDER Basic eller Business och läsa Skrivtugg och Analysbrevet.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se