ANNONS

Aktuella Mons Kallentoft: att bli publicerad var en vändpunkt i mitt liv

Vid det här laget är Mons Kallentoft en välkänd författare, men Mons har flera storslagna planer på gång inför framtiden – han har numera även bildat ett filmbolag för att förverkliga ytterligare en stor dröm.

Mons Kalletoft debuterade år 2000 med sin thriller Pesetas, sedan dessa har karriären rullat på och redan året efter debuten mottog han det eftertraktade Katapultpriset för sin debutbok. Men vägen dit var inte given och Mons började, precis som de flesta andra, med att skicka in manus till olika förlag och därefter mötas av refuseringar. Under många år jobbade Mons som copywriter tills han en dag kom till en punkt där han fick nog och bestämde sig för att flytta till Madrid. Resultatet blev debutboken Pesetas.

– Jag skickade in manuset, Pesetas, till flera förlag. Från alla fick jag ett nej tack, utom från Natur & Kultur där en lektör hade skrivit ett översvallande omdöme. Jag redigerade manuset efter hans råd och efter några månader fick jag ett telefonsamtal från Natur & Kulturs dåvarande förlagschef Christian Reimers som jag aldrig kommer glömma. Jag ringde direkt till min fru som satt mitt i ett konferensmöte, hon bröt ihop av glädje, berättar Mons.

Nu, många år senare, har Mons en hel del böcker bakom sig och de som kanske blivit mest kända är hans serie om kriminalinspektören Malin Fors. Serien har vid det här laget hunnit bli nio böcker lång och Mons har inga planer på att sluta skriva om Malin. Det var också därför som idén om att börja skriva ihop med en annan författare dök upp och nu är han aktuell med boken Leon, som han har skrivit ihop med författaren Markus Lutteman. Boken är den andra delen i Herkulesserien som Mons och Markus skriver tillsammans.

– Jag hade fler berättelser i huvudet än vad jag hade tid att skriva – och jag ville inte sluta skriva om Malin Fors. Då dök idén om att samskriva upp. När man skrivit ensam i så många år är det är en utmaning att skriva tillsammans, samtidigt som det ger positiv energi åt en ensamarbetare som jag. Markus främst skriver igenom böckerna, medan jag skriver synopsis, karaktärsbeskrivning, kapitelupplägg samt redigerar och skriver om efteråt.

ANNONS

Utöver alla framtida planer på skrivandet och kommande böcker så har Mons även ännu ett intressant projekt på gång, han har nämligen startat ett filmbolag för att kunna göra film av exempelvis böckerna om kriminalinspektören Malin Fors. Mons avslutar med att berätta lite mer om tankarna bakom filmprojektet.

– Jag kommer fortsätta skriva böckerna om Malin Fors och Zack. Men jag har även bildat ett filmbolag för att göra filmer om Malin och annat. Arbetet är i sin linda men det är en fantastisk energikick att ha hittat möjligenheten att ta tag i filmatiserandet av min hjältinna, där jag får arbeta med duktiga människor och samtidigt behålla viss kontroll över produktionen och kvaliteten, som är viktig för mig.

Tack för att du läste ända hit. Artikeln är inte riktigt slut. Men om du läser våra artiklar regelbundet får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Om du redan är Supporter, tack!

FAKTA
Bor: Palma, Mallorca
Aktuell med: Leon, Eldjägarna
Tidigare utgivningar: Eldjägarna är den nionde boken i serien om Malin Fors. I Herkulesserien har två böcker utkommit: Zack och Leon. Tidigare böcker är: Pesetas, Marbella Club, Fräsch frisk och spontan, Food Noir och Food Junkie.
Kommande utgivning: Ejdjägarna i november 2015, del 3 i Herkulesserien i maj 2016
Favoritförfattare: F. Scott Fitzgerald, Corman McCarthy, Walter Mosley, Alice Munro
Favoritgenre: amerikansk litteratur
Boktips: ISIS Inside the army of terror

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

retired2@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL