ANNONS

Mariette flydde från sekten – nu trotsar hon alla hot och talar ut

Mariette Lindstein har varit en del av den kontroversiella Scientologikyrkan under många år fram till en dramatisk flykt. Hennes bok ”Sekten på Dimön” har lett till flera hot, men det gör henne mer förbannad än rädd.

Författaren Mariette Lindstein gick med i Scientologikyrkan när hon var blott 19 år gammal och lämnade då hela sitt liv i Sverige bakom sig och flyttade till sektens högkvarter utanför Los Angeles. Där blev hon kvar under många år tills hon slutligen lyckades fly 25 år senare. Men det var ingen enkel match – ovanpå det hemska livet hölls hon bakom ett stängsel med sylvassa taggar och vakter.

Som de flesta säkert vet så är det inte bara att lämna en sekt bakom sig, särskilt inte scientologerna, men Mariette trotsade hoten från sekten och stod på sig. När hon släppte sin bok Sekten på Dimön sågs det inte med blida ögon av kyrkan, särskilt inte med tanke på hur öppet hon berättade om livet inifrån sekten.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

– Hoten minskar inte glädjen över boksläppet det minsta. Istället gör det mig fly förbannad och ännu mer säker på att det jag gör (talar ut) är rätt. Jag har vänner i USA som är avhoppare som fick ta emot de värsta möjliga, förnedrande, ohyggliga trakasserier från kyrkan när de talade ut. Ni kan se dem i dokumentären ”Going Clear”. Det var när jag förstod hur illa de behandlats som jag kände att jag var feg som satt här i Sverige och hade det så bra istället för att backa dem. Och det var då jag bestämde mig för att tala ut, berättar hon.

När Mariette började skriva på sin bok var det med ett tydligt syfte. Självklart ville hon skriva en spännande och ovanlig bok, och ämnet var givet. Men hon ville också lyfta fram och betona hur verkligheten inifrån en sekt faktiskt ser ut, för att varna och avskräcka andra från sekter. När hon började skriva Sekten på Dinön stod det också klart att det skulle bli en trilogi.

– Jag fann det helt omöjligt att plöja ner mina 25 år av sektmentalitet i en bok. Den första boken handlar om att dras in och att försöka bryta med sekten. Den andra boken handlar om vad som händer efteråt. Hur sekter förföljer och trakasserar de som vågar tala ut. Splittrar familjer och mycket annat otrevlig. Den tredje boken handlar om barnen. När jag tänker på att skriva den blir jag nästan gråtfärdig. För det var barnen som led mest. De som inte ens gick med av egen fri vilja.

Det är med andra ord en väldigt intressant och viktig historia som Mariette Lindstein så modigt delar med sig av för att upplysa oss andra om hur hemskt livet bakom de sylvassa taggarna och falska fasaderna faktiskt är. Men hon har ytterligare en unik och fin sak planerad. Hon väljer nämligen att skriva sin inledning på nästa bok på ett väldigt annorlunda sätt.

ANNONS

– Jag kommer att utlysa en skrivartävling för ungdomar 15-25. De kommer att få hjälpa mig att skriva en bra introduktion till andra boken. 20,000 blir det i prissumma för vinnaren som också kommer att publiceras i andra boken. Jag vill gärna engagera mig i unga författare. Finner det otroligt inspirerande. Det är också viktigt för mig att nå ut till ungdomar. De är hett byte för sekter. Sekten på Dimön är lättläst och passar också som läsning för ungdomar, förklarar Mariette avslutningsvis.

FAKTA
Bor: Vid havet, utanför Halmstad med min man och två hundar
Aktuell med: Sekten på Dimön
Kommande utgivning: Sekten som återuppstod – hösten 2016, Sektens barn – hösten 2017
Favoritförfattare: Jon Steinbeck, Jonathan Franzen, Peter Hoeg, Donna Tartt och många fler
Boktips: Sanningen om fallet Harry Quebert av Joel Dicker. Den är så himla bra att man inte kan släppa den


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

retired2@boktugg.se