Johan Westerholm

Johan Bruno Westerholm, född 8 juni 1962 i Hedvig Eleonora församling i Stockholm, är en svensk bloggare och samhällsdebattör.

Johan Westerholm är son till professor Peter Westerholm och ämbetsmannen och politikern Barbro Westerholm.Han är utbildad officer och tjänstgjorde tidigare inom Försvarsmakten, bland annat som underrättelseofficer. Westerholm har också arbetat i säkerhetsbranschen samt studerat vid Stockholms universitet.

Westerholm är sedan 2006 medlem i Sveriges socialdemokratiska arbetareparti och har under många år deltagit aktivt i den politiska debatten som bloggare och debattör.

Tidigare har Johan Westerholm drivit bloggen Mitt i steget, som slutade vara offentlig 2014 i samband med att han lanserade sin nya blogg, Ledarsidorna, som enligt egen uppgift granskar ledarsidor och bedriver granskande opinionsjournalistik på ideell basis.

Under perioden 2014–2015 skrev Westerholm regelbundet debattartiklar för tidningen Dagens Samhälle. Innan dess har han även fått debattartiklar publicerade i bland annat Dagens Nyheter, Expressen, Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten.

Westerholms debattinlägg rör i stor utsträckning kritik mot svensk migrations- och integrationspolitik.

Tillsammans med bland andra Helene Bergman har han under 2018 på sociala medier drivit kampanjen "Stoppa grundlagsändringen", som syftar till att förhindra genomförande av flera förslag i Mediegrundlagskommitténs betänkande Ändrade mediegrundlagar (SOU 2016:58).

Westerholm gav i januari 2020 ut boken Islamismen i Sverige. Muslimska Brödraskapet. Boken beskriver bland annat skillnaden mellan islam och islamism och analyserar de olika föreningar och grupper som har kopplingar till Muslimska brödraskapet, både i Sverige och utomlands.

Westerholm belönades för 2020-2021 med Medborgarrättspriset som instiftats av Medborgarrättsrörelsen i Sverige.

Källa: Wikipedia