Denna artikel sponsras av författare/förlag

Elin Ahlström skriver om livets ljusglimtar i sin debutroman

Författaren Elin Ahlström.

Hellre glädjebubbel av en god historia än blytyngd av en mörk deckare. För debuterande Elin Ahlström är romance, feelgood och chicklit det självklara valet oavsett om hon läser eller skriver.

Elin Ahlström är civilingenjören som genomfört en grundläggande militärutbildning och nu debuterar inom chicklitgenren med romanen Bortom dina ord. Med andra ord är det en minst sagt mångbottnad författare som nyligen gett ut sin första bok på Everlasting Publisher Int. Själv beskriver Elin sig som en person med nyfikenhet på mycket och som inte räds att ge sig i kast med nya saker:

– Den röda tråden i mig är bristen på röd tråd, skrattar Elin när vi talas vid. Jag kan lite om mycket, är mångfacetterad och hoppar gärna på nya saker för att utmana mig själv. Man kan säga att jag har en låg starttröskel och drar igång nya projekt utan så mycket eftertanke, sedan löser jag saker och ting efter hand. Däremot vill jag slutföra det jag påbörjar – helst snabbt – och de som känner mig brukar säga att jag är effektiv.

Bortom dina ord är ett resultat av beslutsamheten i den handlingskraft Elin pratar om hos sig själv. Hela livet har hon skrivit korta berättelser och noveller men i en dröm under en natt på Madrids flygplats fick hon plötsligt till sig en handling som räckte åt en hel bok – ett tillfälle Elin tog i akt. När hon kom hem slog hon sig ner på sin balkong och plitade ner en första skiss över handlingen för att sedan kunna sätta skrivarbetet i rörelse. Den första perioden var takten på tangentknackandet en smula ojämn innan Elin lät sin effektivitet ta tag i saken:

– I början kunde det gå upp emot fyra månader utan att jag skrev, berättar Elin. Jag hade bara en grov plan och visste inte exakt var jag var på väg alltid, samtidigt som det ibland var jättespännande. Jag kunde gå helt upp i mina karaktärer, som när huvudkaraktären satt fast i en situation i flera månader tills jag kände att jag var tvungen att hjälpa till och skriva loss henne.

Det var vid årsskiftet 2015/2016 som hon bestämde sig för att boken skulle bli klar följande år. Det innebar att hon fick sitta många sena kvällar och tidiga morgnar innan hon gick till jobbet, men när hon väl var klar berättar hon att känslan var euforisk.

– Förut hade jag bara haft noveller i mig – nu hade den här historien kommit i en dröm och det var som att öppna helt nya kreativa dörrar. Bortom dina ord har varit som att ta första steget till något man tyckt var läskigt, och nu när jag har facit i handen och erfarenhet från all hjälp jag fått från förlaget är jag sugen på att skriva fler böcker.

Boken handlar om Hanna som efter att ha avslutat ett traumatiskt förhållande reser långt ut i stillheten till en ranch i Montana, USA för att reda ut livets trassliga trådar och hitta tillbaka till sin egen kärna. Det sista Hanna tänkt är att låta lugnet störas av nya kärleksrelationer, men på ranchen bor en cowboy som drar med sig Hanna i en helt annan riktning än hon förutspått.

Att bokens handling kretsar kring kärlek och feelgood är ingen slump eftersom Elin i verkliga livet mycket hellre lyfter upp livets små ljusglimtar och tittar på dem än grottar ner sig i becksvart mörker.

– Jag brukar säga att jag är en person som blir glad av små saker som något roligt på tv eller en ren osthyvel när man ska äta frukost, säger hon. Jag ser till att omge mig med saker som är kul och lättsamma och det ger mig mycket mer energi att läsa feelgood eller romance istället för tunga deckare. Dessutom finns det väldigt mycket kärlek i denna lilla kropp, kärlek som jag vill förmedla till andra.

Både genren och Elins debutroman innehåller delar från livets olika delar och kanske är det just de egenskaperna som får många att i allmänhet bli varma om hjärtat av att läsa feelgood eller chicklit, även om Elin också märkt av ett visst förakt mot genren:

– Det är som att det anses oseriöst med en mindre komplicerad bok, säger hon och funderar vidare: Om jag går till mig själv så är jag en flamsig och tramsig person samtidigt som jag har min utbildning som civilingenjör – fast egentligen behöver jag inte bevisa någonting. Alla har flera sidor och det är bara synd om det ska vara något skämmigt med det.

Bortom dina ord är en fiktiv berättelse, men att skriva den var också ett sätt för Elin att hantera någonting som hon själv fick ta sig igenom. Genom boken fick hon upprättelse på ett nytt sätt.

– Sedan är så klart manuset redigerat flera gånger om, men det finns delar av mig i det, kanske inte minst för att det är min första bok. Kort och gott handlar det om en trasig tjej som hittar tillbaka till sig själv genom både kärleken och andra saker. Men för att ta reda på vad de andra sakerna är får man läsa boken.

Om författaren:

Elin Ahlström är civilingenjör i miljö- och vattenteknik, bosatt i Stockholm och verksam som konsult i ett företag för hållbart byggande. Hon har även en examen i grundläggande militärutbildning från Boden och har arbetat som au pair i San Fransisco under 13 månader. Bortom dina ord är Elins debut.

Bortom dina ord

Bortom dina ord
Författare
Förlag Everlasting Publisher Int.
GenreSvenska berättare
FormatPocket
SpråkSvenska
Antal sidor328
Vikt290 gr
Utgiven2018-08-08
SABHc
ISBN 9789188795182
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Inga fler män! lovar Hanna när hon packar väskorna efter det senaste uppbrottet. Sommaren ska spenderas på en ranch i Montana för att hitta tillbaka till sig själv. Men när hon anländer till den idylliska landsbygden inser hon att löftet blir svårt att hålla.

Snart befinner Hanna sig i valet mellan två cowboys den ödmjuka och omtänksamma James som är tillsammans med den falskspelande Brenna, eller den karismatiske och rättframme Colby som gjort det klart att han står till hennes förfogande.

I sökandet efter sig själv och en ny tro på kärleken, hamnar Hanna i en svår situation. Snart handlar det inte bara om de val en romans medför, utan att ta sig igenom sommaren med livet i behåll.

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

sales@boktugg.se