Topp 20 mest sålda fackböckerna i februari 2018. Bakgrundsfoto: Fotolia.

Topplista: 20 mest sålda böckerna februari 2018 – Fackböcker

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Det är mycket fokus på tarmarna när man granskar topplistan över de mest sålda fackböckerna i februari. Det och rean förstås.

Precis som på många av de andra topplistorna för februari får bokrean ett stort genomslag. Food pharmacy på förstaplatsen sålde visserligen bra redan i januari men hade knappast tagit förstaplatsen om den inte funnits med på rean.

Hälsorevolutionen på andra plats är däremot ny (kom ut i januari). Omgiven av psykopater är med på Adlibris rea men inte Akademibokhandelns.

(inom parentes placering på januari 2018-topplistan, ny innebär alltså inte nödvändigtvis att boken är utgiven under februari 2018)

1. (12) Food pharmacy : en berättelse om tarmfloror, snälla bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat

2. (8) Hälsorevolutionen : vägen till en antiinflammatorisk livsstil : helheten, maten, forskningen, träningen, skönheten, insikten

3. (5) Omgiven av psykopater : så undviker du att bli utnyttjad av andra

4. (2) Hur jag lärde mig förstå världen

5. (Ny) Homo Deus : en kort historik över morgondagen

6. (1) Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna

7. (Ny) Svenskarna och deras fäder de senaste 11 000 åren

8. (4) Food Pharmacy : kokboken

9. (Ny) Bonniers vegetariska kokbok

10. (7) Happy food : om hur mat och lycka hänger ihop

11. (Ny) Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna

12. (Ny) De vilda Vasarna : en våldsam historia

13. (10) Omgiven av idioter : hur man förstår dem som inte går att förstå

14. (Ny) Charmen med tarmen : allt om ett av kroppens mest underskattade organ

15. (Ny) Mat som gör gott : ny vardag med Tareq Taylor

16. (Ny) Monster

17. (9) Ett jävla solsken : en biografi om Ester Blenda Nordström

18. (Ny) Sapiens : en kort historik över mänskligheten

19. (Ny) Sverige vägatlas 2017 Motormännens : 1:250 000-1:400 000

20. (Ny) Fisk & skaldjur

Fotnot: Topplistan är sammanställd av Bokinfo på uppdrag av Bokhandlareföreningen och Förläggareföreningen. Med undantag för försäljningen från bokklubbar redovisar listorna försäljningen från de uppgiftslämnare som ingår i underlaget till Bokförsäljningsstatistiken, vilket omfattar en betydande andel av all försäljning av allmänlitteratur till konsument. Läs mer om statistiken och vilka återförsäljare som ingår i dataunderlaget här.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

📅 Utgivningar idag: Över 140 titlar som förlagen ville få ut före månadsskiftet. Relationsromanen En hamn i stormen av Birgitta Bergin kommer idag liksom Vad kostade det? av Lars O Lagerqvist om ekonomisk historia. Mer historia men för barn i Nobelpriset : fantastiska kvinnor – Lätta fakta av Annika Meijer.

🎂 Födelsedagar: Truman Capote (1924-1984) är född den 30 september och hette egentligen Truman Streckfus Persons. Känd för böckerna Frukost på Tiffany’s och Med kallt blod. Även Elie Wiesel (1928-2016) var född denna dag. Han överlevde förintelsen och dedikerade resten av sitt liv åt att arbeta mot våld, förtryck och rasism. Han skrev över fyrtio böcker, varav Natten är den mest kända och ledde till att han fick Nobels fredspris 1986. Fyller år idag gör irländska författaren Cecelia Ahern som slog igenom med PS. Jag älskar dig (som även blev film). Är aktuell med Prick till prick,

📖 Internationella översättardagen firas varje år den 30 september på Hieronymusdagen. Han var Bibelöversättare och betraktas som översättarnas skyddshelgon. Årets motto är A World Without Barriers. Boktips på det? Kanske Dolda gudar : en bok om allt som inte går förlorat i en översättning av Nils Håkanson som blev Årets fackbok (Augustpriset) 2021. Det är inte den enda dagen idag. Även Internationella podcastdagen och Rädda koalan-dagen finns i kalendern.📚 15-boksavtal. Amerikanska spänningsförfattaren Lisa Regan har gett ut 25 böcker på fem år och sålt 2,5 miljoner böcker. Nu har hon skrivit ett nytt 15-boksavtal med Bookouture på världsrättigheterna, skriver The Bookseller. Men det verkar som att hon ska dra ner på tempot och ge sig själv fem år att skriva de femton böckerna. Ännu inte översatt till svenska. Och nej, hon skriver inte barnböcker. Det är en annan Lisa Regan som skrivit Rita djur med enkla former.

🔥 Harlequin i erotikapp. Dare är Harlequins hetaste serie. Nu släpps tio, unikt musiksatta, utdrag ur lika många Dare-titlar. Det är inledningen på ett nytt samarbete mellan Harlequin och BlancheStories.

🚆 PopupStockholm. Inför julhandeln gör Akademibokhandeln ett tillfälligt besök på Stockholms Central. Pop up-butiken kommer att ligga precis under skyltarna med avgående- och ankommande tåg mellan 1 oktober i år och 9 januari 2023. Med ett väl utvalt sortiment av böcker, pyssel, leksaker och mycket mer som passar för en resa eller present.

📱 Nyemission. Bolaget bakom barnboksappen Boksnok (som Boktugg tidigare skrivit om) har nu stängt sin ”såddrunda” och tagit in 13,3 Mkr i nytt kapital som ska användas till att ”skala upp kundanskaffningen och utöka teamet”. Våren 2022 lanserades tjänsten även på den tysktalande marknaden.


Uppdateras under dagen …