ETC och Leopard förlag bjuder in till litteraturfestivalen Bokmassan Göteborg

Den 29-30 september håller ETC och Leopard förlag litteraturfestival i centrala Göteborg. Redan nu är namn som Gudrun Schyman, Maria Sveland och Johan Ehrenberg klara men fler är välkomna att anmäla sitt deltagande.

I centrala Göteborg – ännu oklart var men någonstans runt avenyn – kommer ETC att arrangera Bokmassan Göteborg i anslutning till helgen då årets Bokmässa hålls. Bokmassan är en litteraturfestival vars grundton ligger i värderingen att alla ska få vara med. Med öppenhet och gratis inträde bjuder Bokmassan in människor att ta del av debatter, samtal och författarträffar som enligt Johan Ehrenberg från ETC  “ska rädda litteraturen från trötthet och kommersiell ängslighet.”

Med i arrangemanget är också Leopard förlag.

– För mig som förlagschef och VD på Leopard förlag är det så kul att vara med om denna satsning. Ett radikalt, offensivt arrangemang. Att göra någonting ihop med våra författare. Att erbjuda en ny scen, en ny offentlighet. Det tror jag kommer stärka den svenska litteraturen på både kort och lång sikt, säger Moa Elf Karlén i ett pressmeddelande.

På programmet står poesi, skönlitteratur, hållbarhet, fackliga rättigheter, feminism och antirasism. Redan nu är Lo Kauppi, Gudrun Schyman, Maria Sveland, Johan Ehrenberg, Mattias Gardell, Stina Oscarson, Jenny Wrangborg, Ellen Ekman, Sandra Dahlén, Jonas Trolle, Ulrika Dahl, Anna- Maria Sörberg klara för medverkan

– Vi kommer erbjuda stans billigaste böcker och ett gediget scenprogram, säger projektledaren Olav Fumarola Unsgaard i pressmeddelandet. Vi börjar med ETC och Leopards författare, men alla som vill vara med kan anmäla en programpunkt. Dock förbehåller vi oss rätten att inte erbjuda plats åt rasistiska eller främlingsfientliga aktörer.

Förlag, tidskrifter och organisationer inbjuds att delta på festivalen som kommer att ha öppet klockan 9 – 21 varje dag 29-30 september. Minst två scener för samtal, debatt och läsning kommer att upprättas och för den som vill anmäla sitt intresse kan man gå in på www.etc.se/bokmassan

Detta blir alltså ytterligare ett alternativ till den stora Bokmässan utöver den tidigare alternativa scen som arrangeras på Världskulturmuseet.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.

sarah@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL