Ett LITET förlag med stor PERSONLIGHET

När Nina Larsdotter startade LITET förlag kastade hon sig ut i förlagsbranschen med målet inställt på att ses som ett förlag och inte ännu en ny egenutgivare, något som hon verkligen har lyckats med.

Idén till LITET förlag föddes under 2012 när Nina Larsdotter hade tagit tjänstledigt från sitt jobb för att äntligen skriva klart det där efterlängtade manuset. Men när hon sedan satt där, några månader senare, med sitt råmanus i handen kom verkligheten ikapp henne. Vetskapen om hur svårt det är att bli utgiven. Så hon bestämde sig för att ta saken i egna händer och 2013 grundade hon alltså LITET förlag.

Redan tidigt i skeendet bestämde sig Nina för att satsa stenhårt för att lyckas som förlag och inte enbart som en av alla egenutgivare och var på det klara med att även publicera andra författare på sitt förlag.

– Jag bestämde mig för att ge ut min bok själv. Men ville verka i ett större sammanhang och därför valde jag att starta ett förlag som också skulle ge ut andras böcker. Och även böcker i andra format. Väldigt tidigt bestämde jag mig därför att även ge ut ljudböcker. Har själv konsumerat litteratur mycket på det sättet på väg till och från jobb och tycker det varit ett bra komplement och ibland substitut för att själv läsa.

Att starta ett förlag är tufft, det kan nog de flesta i branschen hålla med om. Nina beskriver sin start som en salig blandning av allt hon drömt om men även allt som hon fasat för. Samtidigt ser hon fördelar som ett litet förlag i en föränderlig bransch.

– Tror att ordet föränderlig kanske är det ord som snarare är till det lilla förlagets fördel. Många gånger är stora organisationer mer svåra att navigera om för att möta nya behov, säger Nina Larsdotter.

Nästa bok på tur för utgivning är novellantologin ”I skuldens skugga” där ett tjugotal författare medverkar, bland annat kända namn såsom Viveca Sten och Arne Dahl. Nina Larsdotter är stolt över uppslutningen men än mer över bokens syfte då all vinst går direkt till organisationen ”Min stora dag” som jobbar för att uppfylla sjuka barns önskningar.

Vi avslutar intervjun med att fråga Nina Larsdotter hur hon ser på framtiden för LITET förlag:

– Efter drygt två år, över tio titlar i bokform och lika många ljudböcker så kommer jag kommande år att låta ljudböckerna och mitt digitala magasin leva vidare medan jag hittar tillbaka till mitt skrivande.

FAKTA
Grundades: 2013
Ort: Stockholm
Aktuell utgivning: Novellantologin ”I skuldens skugga”
Tidigare utgivna titlar: Lex Limbo, Stadsfjäril, Kristalläpple, Annan påföljd, Varg-Larsen, Hittills har allt gått bra, Resa med Charley, Överkonstapel Studer, Örnnästet, Det kommer aldrig mer vara du, Svart skugga, Frostbiten, Tiden går så långsamt när man tittar på den, Bonden Fnasse, Kanonerna på Navarone, Julstämning, Spöket på Canterville, En god gärning, Snöleoparden, I lagens mening oskyldig, Författarboken och I skuldens skugga.
Motto: Att läsa är en livsstil
Tips till debutanten: Fortsätt läsa!

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

retired2@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter