Magasinet Fyrahundrafemtio lämnar in konkursansökan

Det ambitiösa magasinet Fyrahundrafemtio som startades av Svensk Bokhandels förre chefredaktör Lasse Winkler, läggs ner. Pengarna är slut och de lämnar nu in konkursansökan.

I ett nyhetsbrev till abonnenter och andra intresserade skriver Lasse Winkler och de andra bakom magasinet:

Det är med stor sorg vi skriver det här brevet för att berätta för er att vårt äventyr hastigt tagit slut. I dag lämnar vi in en konkursansökan och magasin Fyrahundrafemtio upphör att existera. Den enkla förklaringen är att pengarna tog slut. Vi lyckades till slut inte få fram det investeringskapital som krävdes för att kunna hålla ut de första två, traditionellt tunga, åren.

Det som sänkte oss när vi var i slutfasen av arbetet med nummer 3-4 var den dåliga annonsingången. Vi fick ett akut underskott som innebar att vi inte kunde göra rätt för oss. Konkursen innebär att vi slår igen med omedelbar verkan. Hur framtiden ser ut vet vi ännu inte. Det är för tidigt att ens tänka på det. Nu återstår en period av avslutning, nedsläckning av magasinet.

(…)

Vi var i stort sett klara med ett nytt nummer – några artiklar, intervjuer och något reportage fick strykas – när vi gick i konkurs. Följ länken här för att läsa det i pdf-format.

http://fyrahundrafemtio.se/nummer-3-4/

Sprid gärna länken, förresten. Och njut av Erik Eje Almqvist och Ola Kjelbyes reportage från nordnorska Kautokeino och vår intervju med romanceförfattaren Simona Ahrnstedt. Hon har, om inget annat, en stark känsla för detaljer och vassa repliker. En njutbar intervju. Plus allt det andra, nyhetsartiklarna om kommande böcker, våra bokcirkelsidor och våra skruvade vinklar.

Det blir vår hälsning till er alla från oss på redaktionen. Sörj oss inte. Vi spände bågen och är stolta över vad vi gjort och vi kommer igen.

Det finns ett antal litterära magasin eller tidskrifter som skriver om böcker på olika sätt. Books & Dreams och Vi Läser är kanske de största kommersiellt och till skillnad från Fyrahundrafemtio har de starka ägare i ryggen och tillgång till en helt annan säljorganisation. Svensk Bokhandel med fokus på branschens aktörer. Tidningen Skriva har en lite annorlunda målgrupp och vänder sig till författare och har lyckats etablera sig på marknaden. Därutöver finns det en rad smalare och mindre tidskrifter om litteratur i olika former.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

solve@dahlgren.net

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL