2244

Bokförlaget 2244 kommer att gå till djupet med litteraturen från länderna kring Svarta havet. 2244 är ett nytt bokförlag som startade hösten 2010. Vi är ett förlag med ambitionen att synliggöra en litterär värld som fört en tynande tillvaro i Sverige. Med en högkvalitativ och bred utgivning kommer vi att ge ut den bästa och mest intressanta litteraturen från bland annat Rumänien, Bulgarien, Turkiet, Ryssland, Ukraina och Georgien – en mångfacetterad och spännande litteratur som Sverige fortfarande väntar på att upptäcka.

Nu är väntan över. 2244 vänder sig till läsare som vill upptäcka författare utanför den anglosaxiska världen.

Förlaget, som är stationerat i Stockholm, kommer att ge ut 8-10 titlar per år. Fokus kommer att ligga på både samtida, yngre författare och moderna klassiker. 2244 kommer att publicera såväl prosa, sakprosa som lyrik. -Det är hög tid att bli av med nackspärren, vrida huvudet och rikta blicken åt andra håll vad gäller översatt litteratur i Sverige. Intresset för litteratur från nya språkområden har varit påtaglig de senaste åren. Manhattan är redan erövrat, det finns andra världar att ge sig in i. Svarta havsländernas rika litteratur är alltför dåligt känd i Sverige.

Det ska vi ändra på. Att starta det här förlaget är som att öppna en fördämning, säger Ingemar Nilsson, förläggare på 2244. 2244 ingår i Bonnierförlagen.

Senast utgivna böcker