Martin Rössel

Martin Rössel är född 1959 i Stockholm. Han är musiker, låtskrivare och producent sedan 1980-talet då hans band Dom Dummaste startade sin resa. Soloplattor i eget namn på Radium och Sony Records samt produktion av andra artister följde sedan. Har även producerat mycket radio åt SR, mest i P3 men också P1-programmet "Att bomba Irak - vilken hit" som han fick Ikarospriset för 2007.

För tre år sedan mötte Rössel deckarduon Erik Axl Sund (bl.a. Kråkflickan) och Jerker & Håkan blev både vänner och inspiratörer. Idén till Curare väcktes redan då, men den skrevs inte förrän förra året 2019. Efter en skrivarkurs hos Sören Bondesson/Ordfront skrevs manuset under 50 dagar, och skickades sedan ut till förlagen. Lind & Co var favoriten, och till Rössels stora förvåning och glädje kom ett förlagsavtal för debutromanen från dem på mail i början av Augusti.

Curare utspelar sig i Stockholm i nutid. Huvudpersonenn är kriminalinspektör Erika Hård, en trettioåtta år gammal utredare vid Grova Brott på Kungsholmen, född i Stockholmsförorten Hässelby. Erika är tuff, en vass utredare som tränar MMA och lyssnar på Rammstein i sin bil. Hon är också lesbisk, rädd för att bli kär och har problem av olika slag med sina föräldrar. Och hon ställs inför en märklig, otäckt´mordgåta som hon tillsammans med sitt team kämpar för att begripa. Och ett mord blir snart fler... Curare är den första romanen i en serie om Erika Hård.