Svensk ostkultur i recept och formspråk : ett arv att förvalta

Svensk ostkultur i recept och formspråk : ett arv att förvalta
Författare
Medverkande
Förlag Carlsson
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor196
Vikt650 gr
Utgiven2013-05-06
SABQcaae
ISBN 9789173315395
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Författaren beskriver här den svenska ostkulturens framväxt och utveckling, från äldsta tid fram till dagens små gårdsmejerier. Hur gjorde man ost, hur har man fått fram olika smaker, konsistenser och utseenden? Vilken roll spelar kornas foder och det geografiska läget? Hur kan nyanser i ystningsförfarandet ge osten olika smaker som färdiglagrad? Ofta är det inte så stora skillnader i ostens recept, men resultatet kan variera mycket i smak. Boken är illustrerad med ett stort antal ostetiketter. Martin Ragnar är grundligt bildad och utbildad civilingenjör, teknologie doktor och docent, därefter språkvetare och historiker.