
Snille och smak : Svenska Akademien förr och nu

| Författare | |
|---|---|
| Medverkande | |
| Förlag | Norstedts |
| Genre | Litteraturvetenskap |
| Format | Flexband |
| Språk | Svenska |
| Antal sidor | 263 |
| Vikt | 500 gr |
| Utgiven | 2023-06-20 |
| SAB | G |
| ISBN | 9789113131559 |
<em>Snille och smak </em>ger en bild av Svenska Akademien i dess roll som fristående kulturinstitution, från Gustaf III:s tid till våra dagar. Efter en allmän historisk översikt fokuserar boken på Akademiens tre centrala arbetsfält svenska språket, svenska litteraturen och Nobelpriset i litteratur för att till sist ge läsaren en inblick i Akademiens nutida organisation och verksamhet. Fylliga register av olika slag avslutar boken.
<em>Snille och smak</em> och dess systervolym <em>De Aderton</em>, där ledamöterna står i centrum, ger tillsammans en allsidig presentation av Svenska Akademien både institutionen som sådan och de individer som utgör den, både från historisk synpunkt och i modernt perspektiv.























