Rött uppror

Rött uppror
Serie Rött uppror-trilogin
Författare
Medverkande
Förlag Norstedts
GenreFantasy och science fiction
FormatPocket
SpråkSvenska
Antal sidor389
Vikt220 gr
Utgiven2015-11-11
SABHce
ISBN 9789113067285
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

"Alla människor är inte lika mycket värda", förklarar han. Reslig, imperatorisk, som en örn. "De svaga har svikit er. Enligt dem bör de saktmodiga besitta jorden. De starka bör ta hand om de svaga. Det är demokratins storsinta lögn. Cancern som förgiftade mänskligheten."

Darrow är Röd, en ung gruvarbetare i en underjordisk koloni på Mars. Hans uppgift är att borra efter helium-3 som är avgörande för att göra planetens yta beboelig för människor. Darrow och de Röda vet att de är mänsklighetens sista hopp. Tills han upptäcker att de lever i en lögn.

Mars yta är både beboelig och bebodd. Där lever människorna i en strikt hierarki, de Gyllene styr och frodas i lyx och överflöd. När Darrow förstår att de Röda är förslavade startas ett Rött uppror. Tillsammans med en grupp rebeller lyckas Darrow både byta identitet och utseende och bli en Gyllene - med målet att infiltrera Akademin där de kommande ledarna utbildas, för att försöka förstöra systemet inifrån...

"<em>Hungerspelen </em>möter <em>Flugornas herre </em>möter <em>Blade runner </em>möter <em>Game of thrones </em>och det är bara att luta sig tillbaka och njuta."
<em>Linda Skugge</em>