Gastronomisk kalender : Gastronomiska akademins årsbok. 2014

Gastronomisk kalender : Gastronomiska akademins årsbok. 2014
Författare
Förlag Norstedts
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor212
Vikt520 gr
Utgiven2013-11-29
SABQca:k
ISBN 9789113056104
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Politik ska man inte tala om vid fina middagar. Men en måltid utan politik finns inte. Politiken är grunden till allt: val av gäster, kalasplanering, mathistoria, revolter, bordsvisor, kroppshyddor och förstås själva maten. Vad åt Churchill till middag? Hur väljer hovtraktören maten till en kungamiddag? När var hästköttet fin mat? Åt Carl Larsson pizza? Dessa och alla andra tänkbara aspekter på politik och mat avhandlas i Gastronomisk kalender 2014.

Finansminister Anders Borg har skrivit tänkvärt om matpolitik, Leif Pagrotsky berättar gastronomiska hemligheter från sitt statsrådsliv och ur rika kunskapsgrytor flödar berättelser av Dick Harrison, Edward Blom, Tomas Lidman, Carl Uggla, Martin Ingvar, Stephan Rössner, Carl Jan Granqvist, Richard Tellström, Karsten Thurfjell, Magdalena Ribbing med flera. Kort sagt: politik står alltid på menyn!

Gastronomisk kalender ges ut av Gastronomiska Akademien och kommer nu ut för femtiotredje året i följd.