Lisens gröna värld : enkla recept och huskurer med växter från naturen

Lisens gröna värld : enkla recept och huskurer med växter från naturen
Författare
Medverkande
Förlag Norstedts
GenreHälsa, skönhet och sex
FormatKartonnage
SpråkSvenska
Antal sidor177
Vikt789 gr
Utgiven2013-03-15
SABUfab
ISBN 9789113037509
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Gör gröna smoothies på vårens vilda örter, ta ett fläderbad på sommaren och drick varmt ingefärste under kulna höst- och vinterdagar! Nu kommer Lisen Sundgren med en modern livsstilsbok där hon delar med sig av sina bästa recept och huskurer för hälsa och välbefinnande.

"I boken visar jag hur örter kan bli ens bästa vänner i vardagen och hur en skogspromenad kan bli ett äventyr och en väg till självkännedom. Det är en bok att leva med året om för att inspireras till hur vi kan ta in naturen i vår vardag och hur vi med dess hjälp kan hålla oss friska. Här delar jag med mig av recept på smoothies och gröna drinkar, teer och läkande örtoljor som är lätta att blanda ihop och använda. Jag beskriver också kurer mot förkylning och andra kurer samt enkla läkande maträtter som passar säsongen.

Boken är uppdelad efter årstiderna, och i varje kapitel finns ett urval av vilda och odlade växter som lämpar sig för just den årstiden. Den innehåller texter som beskriver hur och varför de används och, där det passar, min egen relation till och mina erfarenheter av just den växten. Jag visar hur man kan påverka sin hälsa och sitt välbefinnande genom en grön livsstil som följer året. Välkomna in i min värld!"