Lisens indiska spa : med inspiration från Ayurveda

Lisens indiska spa : med inspiration från Ayurveda
Författare
Medverkande
Förlag Norstedts
GenreHälsa, skönhet och sex
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor160
Vikt698 gr
Utgiven2010-03-23
SABVp
ISBN 9789113023953
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Doftande kryddor, färgstarka blommor, skimrande oljor och saftiga frukter - det är de ingredienser som Lisen Sundgren använder i sitt indiska spa för harmoni, skönhet och inre balans.

Med inspiration från sina resor och spabehandlingar i Indien och från läran om ayurveda beskriver Lisen hur man på ett enkelt sätt kan skapa ett indiskt spa i sitt eget badrum. I Indien använder man ofta kryddiga skrubbar för rengöring och vegetabiliska oljor som ger huden näring. Oljorna används bland annat i en avslappnande oljemassage, abhyanga, som kan följas av en indisk ångbastu med doft av kanel och citron. Boken innehåller en stor mängd recept på sinnliga skrubbar, bad och ångbad, örtoljor och ansiktsmasker, men också på smoothies och andra drycker som är goda att smutta på medan man spaar. Recepten är anpassade efter de råvaror som finns hos oss i Sverige. Här finns allt från enkla skönhetstips till recept för en hel indisk badcermoni som kan få det enklaste badrum att te sig som ett indiskt palats.

Liksom i hennes tidigare bok är recepten indelade i ett kapitel med grundrecept och fyra kapitel med olika huvudteman: blommor, kryddor, oljor och frukter. En ansiktsmask med sandelträ, en papayakräm som återfuktar och gör huden len och en kroppsskrubb med gurkmeja och yoghurt är några exempel på recept i boken. Den avslutas med en beskrivning av alla råvaror som används.
Boken är fackgranskad av en välkänd Ayurvedaterapeut, Manoj Krishnan Nair.