Dokumentärserie om kulturprofilen får premiär på Viaplay

Viaplay-originalet "The prize of silence" är en dokumentärserie som skildrar händelserna kring den så kallade kulturprofilen och Svenska Akademien. Arkivbild: Henrik Montgomery/TT.

Snart är det dags för premiär på Viaplay för dokumentärserien ”The prize of silence” som granskar kulturprofilen och hur tystnadskulturen inom Svenska Akademien kan ha möjliggjort systematiska övergrepp.

Premiärdatum är den 5 december, enligt ett pressmeddelande.

I serien hörs en mängd vittnesmål från såväl kvinnorna som utsattes för sexuellt våld, som människor som stått kulturprofilen och Svenska Akademien nära.

”The prize of silence” har bland annat skapats av Joel Karsberg (”Surviving R Kelly”) och Martina Iacobaeus (”Pray, Obey, Kill”).

Seriens fyra avsnitt görs tillgängliga samtidigt på strömningstjänsten Viaplay.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.