Ovanlig Harry Potter-bok säljs på auktion – utropspris 2,3 Mkr

"Harry Potter och de vises sten" från 1997 är till salu. Arkivbild: Matt Dunham/AP/TT.

Ett signerat exemplar ur första upplagan av J K Rowlings ”Harry Potter och De vises sten” ska säljas på auktion i London och auktionsfirman Christie’s väntar sig ett rekordpris, skriver CNN.

Boken är en av de första 500 som trycktes 1997, varav 300 skickades till brittiska bibliotek. Just det här exemplaret har ett utropspris på 200 000 pund, drygt 2,3 miljoner kronor.

2020 såldes ett exemplar av boken, då utan autograf från Rowling, för 68 000 pund. Första upplagans exemplar hann tryckas av förlaget Bloomsbury 1997, innan två stavfel upptäcktes och korrigerades i de senare upplagorna.

På senare tid har de 500 exemplaren rusat i värde.

Text: Ann Edliden/TT

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL