Stephen King och Linwood Barclay bryter med ryska förläggare

Stephen King
Den amerikanska författaren Stephen King kommer inte förnya sina bokkontrakt i Ryssland, uppger han på Twitter. Arkivbild: Evan Agostini/AP/TT.

Den amerikanska författaren Stephen King kommer inte att förnya sina bokkontrakt i Ryssland, uppger han på Twitter.

King har de senaste dagarna på sociala medier varit tydlig i sitt stöd för Ukraina efter den ryska invasionen, och lördagens besked om att han inte förnyar sina ryska bokkontrakt meddelades i ett svar till författaren Linwood Barclay, som tidigare under dagen uppgett samma sak.

”Det kommer inte jag heller att göra”, skrev King.

Stephen King, född 1947, har skrivit över 60 romaner och är en av samtidens mest lästa författare. Hans senaste roman på svenska, Billy Summers, utkom 2021 på Albert Bonniers förlag.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.